Ramazan Bayramı tatili başlıyor! 9 gün sürecek tatil o tarihte başlıyor

Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken Ramazan ayının hemen arkasından idrak edilecek olan Ramazan Bayramı ile ilgili de araştırmalar başladı. Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte vatandaşlar tatil tarihlerini de araştırmaya başladı.

Ramazan Bayramı tatili başlıyor! 9 gün sürecek tatil o tarihte başlıyor

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Yaklaşan Ramazan Bayramı ve bayram için açıklanan 9 günlük tatil sonrasında vatandaşlar tatil tarihlerini araştırmaya başladı. Bilindiği gibi Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığı duyurulmuştu. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor 2024? 2024 Ramazan Bayramı hangi gün? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? 9 günlük Ramazan Bayramı tatili hangi gün başlayacak? Bayram tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

2024 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

- 9 Nisan 2024 Salı: Ramazan Bayramı Arifesi

- 10 Nisan 2024 Çarşamba: Ramazan Bayramı 1. Gün

- 11 Nisan 2024 Perşembe: Ramazan Bayramı 2. Gün

- 12 Nisan 2024 Cuma: Ramazan Bayramı 3. Gün

ramazan-bayrami-tatili-basliyor-9-gun-surecek-tatil-o-tarihte-basliyor.jpg

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE UZATILDI

2024 Yılında Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile bayram tatilinin 9 güne uzatıldığını kamuoyuyla paylaşmıştı. Ramazan Bayramı Arifesi olan 9 Nisan Salı günü yarım gün mesai yapılacaktı. 10-11-12 Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ramazan Bayramı idrak edilecek. Bayramın hemen ertesi olan 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklendi. Yine Ramazan Bayramı Arifesinden bir önceki iş günü olan 8 Nisan Pazartesi de bayram tatiline eklendi. Normalde yarım gün izinli olunan Arife günü de tam gün olarak bayram iznine dahil edildi. Böylece Ramazan Bayramı tatili hafta sonu tatilleriyle beraber 9 güne çıkmış oldu.