Aralıklı oruç diyeti yapanlar DİKKAT! Araştırma yapıldı risk yüzde 91 çıktı

Zayıflamanın birçok yolunu deneyen kişilerin en sık ve faydasını gördüğü durum ise hiç kuşkusuz diyetler oluyor. Pek çok diyet çeşidini araştırarak zayıflamak için kullanmaya başlayan kişilerde son dönemde aralıklı oruç yöntemi popüler oldu.

Aralıklı oruç diyeti yapanlar DİKKAT! Araştırma yapıldı risk yüzde 91 çıktı

Çok sayıda diyet çeşidini deneyen kişilerin son zamanlarda en sık tercih ettiği diyet çeşidi ise ‘İntermittent fastig’ ismiyle bilinen ‘Aralıklı oruç’ yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Aralıklı oruç diyeti son dönemde sık sık karşılaştığımız terimler arasında. Günümüzde uygulanan diyet türlerinden biri olan aralıklı oruçla ilgili yapılan bir araştırma gündemde. Amerikan Kalp Derneği Tıp Konferansı’nda sunulan analiz araştırmasının ilk sonuçları paylaşıldı. Araştırmanın ilk sonuçlarında aralıklı oruç diyetini uygulayanlara önemli uyarılar var. İşte detaylar…

ARALIKLI ORUÇ DİYETİ İLK TERCİH OLUYOR

Günümüzdeki diyet çeşitlerinden biri de aralıklı oruç oluyor. Son dönemde hemen hemen herkesin ilk tercihlerinden biri olan aralıklı oruç diyeti ile ilgili merak edilenler araştırılırken en az 8 saat hiçbir şey yememe ilkesine dayanmakta olan aralıklı oruç diyeti, yağ yakımını hızlandırması ve şekeri düşürmeden dolayı çok sayıda kişi tarafından tercih ediliyor. Bu diyet çeşidiyle ilgili önemli bir araştırma yapıldı. Araştırmanın ilk sonuçları geldi ve paylaşıldı. Yapılan bu araştırmanın ilk sonuçlarında bu uygulamanın sağlığa zararlı olduğu belirtildi.

aralikli-oruc-diyeti-yapanlar-dikkat-arastirma-yapildi-risk-yuzde-91-cikti.jpg

ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 91 DAHA YÜKSEK

Amerikan Kalp Derneği (AHA) Tıp Konferansı’nda bir analiz araştırmasının ilk sonuçları sunuldu. Şangay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bilim insanları tarafından yapılan ve 20 binden fazla yetişkinin verileri üzerinde yapıldığı belirtilen bu analiz araştırmasında aralıklı oruca dikkat çekildi. Bir tür aralıklı oruç olan 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programını takip edenlerin kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise söz konusu bilimsel araştırmanın henüz hakem onayından geçerek tıp dergisinde yayınlanmadığı notu da eklendi.