Sağlık Bakanı Koca 3 vakaya dikkat çekerek uyardı: Şikayetleriniz uzun süre devam ediyorsa hekime başvurun

Son dönemde artan solunum yolu enfeksiyonları ile hastaneler dolup taşarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da bu konuyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Bakan Koca, en sık grip, RSV ve Covid vakalarının görüldüğünü söyledi.

Sağlık Bakanı Koca 3 vakaya dikkat çekerek uyardı: Şikayetleriniz uzun süre devam ediyorsa hekime başvurun

Ülke genelinde solunum yolu enfeksiyonlarında gözle görülür bir artış var. Hastaneler bu şikayetlerle dolup taşarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışla ilgili açıklamalar geldi. En sık görülen 3 vakayı açıklayan Bakan Koca, şikayetleri uzun süre devam eden kişilerin mutlaka hekime başvurması konusunda da uyarıda bulundu. İşte Bakan Koca’nın açıklamalarından başlıklar…

İSTANBUL’DA YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI ARTIŞTA

Ülke genelinde solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir artış var. Şikayetlerin çoğaldığı günlerde konuyla ilgili yapılan açıklamalar ve gelen uyarılar dikkatle takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en sık grip, RSV ve Covid vakalarının görüldüğünü duyurdu. İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranında büyük bir artış var. İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranının yaklaşık yüzde 83’e ulaştığını söyleyen Bakan Koca, ‘’İstanbul’daki bu artıştan dolayı yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz.’ dedi.

saglik-bakani-koca-3-vakaya-dikkat-cekerek-uyardi-sikayetleriniz-uzun-sure-devam-ediyorsa-hekime-basvurun-001.jpg

ENDİŞE EDECEK BİR DURUM YOK

Dünkü Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kış aylarında virüslerden kaynaklanan üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü hatırlattı ve bu durumun mevsim şartlarının beklenen sonucu olduğunu söyleyerek endişe edecek bir durum olmadığını belirtti.

saglik-bakani-koca-3-vakaya-dikkat-cekerek-uyardi-sikayetleriniz-uzun-sure-devam-ediyorsa-hekime-basvurun.jpg

EN SIK BU 3 VAKA GÖRÜLÜYOR

Mevsim şartları dolayısıyla solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışın diğer ülkelerle benzerlik gösterdiğini söyleyen Koca, en sık grip, RSV ve COVID vakalarının görüldüğünü söyledi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20’ye yakın bir artış olduğunu belirten Sağlık Bakanı, enfeksiyonlardan korunmak için mutlaka hijyen tedbirlerine dikkat edilmesi gerektiğini de ekledi. Şikayetlerin uzun süre devam etmesi durumunda aile hekimine başvurulması gerektiğini, kronik hastalığı olanlar, 65 yaş üstü, 2 yaşın altındaki çocukların üst solunum yolu enfeksiyonlarından fazlaca etkilenebileceğini de belirten Bakan Koca, bu sebeple gecikmeden acil servislere başvurulması gerektiğinin çok önemli olduğunu da ifade etti.