Çocukla tatile çıkacakların hayatını kolaylaştıracak 9 püf nokta

Ramazan Bayramı yaklaşıyor ve bayram tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte tatil planları da yapılmaya başlanıyor. Ramazan Bayramı’nı güzel bir tatil ile değerlendirmek isteyenler şimdiden planlarını yapmaya başladı.

Çocukla tatile çıkacakların hayatını kolaylaştıracak 9 püf nokta

Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte memleketine yolculuk edecekler, ailecek güzel bir tatile çıkacaklar bayram tatili planlarını yapmaya başladı. Çocuklu aileler de bu uzun tatil gününü en iyi şekilde değerlendirmek ve güzel bir tatile çıkmak isteyebilir. Çocukla tatili gözünde büyütenlerin hayatını kolaylaştıracak püf noktalar geldi. İşte çocuklu tatilin daha keyifli bir hale geleceği bir kenara mutlaka not etmeniz gereken püf noktalar…

ÇOCUKLA TATİL ARTIK GÖZÜNÜDE BÜYÜMEYECEK

Çocuklu aileler tatil planları yaparken uzun mesafeleri ve eşya vb. gibi durumları gözünde büyütebilir. Özellikle çocuğu küçük yaşta olan ailelerin tatil planları ya kısa mesafe olur ya da ertelenir. Ancak çocuğunuzla tatil yapmak aslında sandığınız kadar zorlayıcı değil. Artık anne ve babalar çocuklu tatili gözünde büyütmeyecek. Ailecek daha keyifli geçirebileceğiniz tatil planlarınızı şimdiden yapın.

cocukla-tatile-cikacaklarin-hayatini-kolaylastiracak-9-puf-nokta.jpg

ÇOCUKLA ÇIKILACAK TATİL İÇİN PÜF NOKTALAR

Çocuklarınızla birlikte ailecek güzel bir tatile çıkmayı planlıyorsanız tatil süresi boyunca bu püf noktalar işinizi çok kolaylaştıracak.

- Çocuğunuza normal yaşamda da önemli olduğu gibi tatilde de sık sık su içirin.

- Tatile kaynağını bilmediğiniz ve temizliğinden emin olmadığınız gıdaları çocuklarınıza yedirmeyin.

- Böcek ısırıklarına karşı önlem alın.

- Bebeğinizi ve çocuğunuzu güneşin zararlı ışınlarından korumanız bu süreçte oldukça önemli. Bunun için tatil sürecinde güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Aynı zamanda yaz günlerinde güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında çocuğunuzun doğrudan güneşe maruz kalmamasına dikkat edin.

- Tatil planınızı yaparken gideceğiniz yerde sağlık hizmeti sunan bir kuruluş olup olmadığını mutlaka öğrenin.

- Kıyafet seçiminize dikkat edin. Özellikle yaz sıcaklarında bebeklerde ter kanalları tıkandığı için isiliğe çok sık rastlanmaktadır. Bu sebeple bebeğinizin cildini sık sık serinletin ve kıyafet seçiminizi de olabildiğince yumuşak, pamuklu ve ince giysilerden yana kullanın.

- Eğer çocuğunuzun alerjisi varsa bunun için kullandığı ilaçları yanınıza almayı unutmayın. Ayrıca bebeğinize daha önce hiç tattırmamış olduğunuz bir gıdayı ilk defa tatilde tattırmaktan kaçının.

- Yaz aylarında ishal durumuna daha sık rastlanabiliyor. Eğer tatilde böyle bir durumla karşılaşırsanız panik yapmayın ve çocuğunuza daha fazla su içirerek vücudunun susuz kalmamasına dikkat edin. Ayrıca suyun mümkün olduğu kadar cam şişe de olmasına da dikkat edin. Tatilde çocuğunuza esneklik sağlayın.

- Günlük rutinlerinize tatilde de uymaya çalışırsanız hem siz daha çok yorulabilirsiniz hem de çocuğunuzda huzursuzluğa sebep olabilirsiniz. Bunun aksine çocuğunuzla beraber bol bol eğlenerek tatilin keyfini çıkarmaya bakın.