Hasan Perioğlu

Hasan Perioğlu

Kupa Beyi Fenerbahçe!

Ziraat Türkiye Kupasında Kanarya öttü!


 Ligimizin istim üstünde ve göz kamaştıran takımı Beşiktaş, evinde Fenerbahçe’ye Robin Van Persie’nin attığı gole engel olamayarak 1-0 yenildi.


 Spor yazarlarınca Beşiktaş’ın favori gösterildiği maçta atmosfer çok yüksekti.


 Hücum gücü Beşiktaş kadar iyi olmayan Fenerbahçe sahasında alan kapatarak Beşiktaş’ın hata yapmasını bekledi.


 Beşiktaş saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyerek Fenerbahçe’nin üstüne gitti. Aslında Beşiktaş Fenerbahçe’nin istediği şablona girdi ve maçın en kritik tek hatasını Tosic yaparak takımını 50 dakika eksik oynattı.


 HAKEM ROBİN VAN PERSİE’Yİ KORUDU


 Tosic’in adını kara tahtaya yazdım ama aslında maçın hakemi Ali Palabıyık öncelikle 9. Dakikada Robin Van Persie’ye ‘üst üste iki defa’ sarı kart, 41.dakikada da kırmızı kart gösteremeyerek maçın skorunu Beşiktaş aleyhine tescilleyen adam olarak maçın önüne geçti!


 FENERBAHÇE AKILLI OYNADI

 Savunması sert, orta sahası mücadeleci, Forveti de ağır olan Fenerbahçe’nin önde baskı yapmaması, daha önce Manchester United ve Feyenoord galibiyetlerinin de aynı planıydı ki maçın golsüz geçen her süreci Deplasman takımı olan Fenerbahçe’nin lehineydi.



 GOL POZİSYONUNDA OFSAYT VAR MI?

 Golün atıldığı atak öncesi Simon Kjaer Cenk’e arkadan net bir faul yapıyor. Ancak maçın hakemi Ali Palabıyık gözlerinin önündeki pozisyona düdük çalamayarak maçın kaderi ile oynuyor ve pozisyonun devamında ‘eşitlik var’, ofsayt yok.


 BEŞİKTAŞ İLK YARI ÇOK ÜSTÜN OYNADI

 Oyuncu eşitliği olan ilk yarıda Beşiktaş Fenerbahçe’den çok üstün oynadı. Ancak alan savunmasında çok başarılı olan Fenerbahçe Beşiktaş’a bariz gol şansları tanımadı. Buna rağmen Anderson Talisca şutları ile Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yarattı.


 OĞUZHAN YANLIŞ YERDE OYNUYOR

 Oğuzhan son dönemlerde kronik hastalığı olan savunmanın içine giriyor. Oysa o bölgede başarıyla mücadele eden Atiba var. Oğuzhan Stoperlerin ayağına gelerek takımın hızlı oynamasını engelliyor!


 TALİSCA ÇIKAR MI?

 Rakip kalede her mesafeden etkili olabilen en iyi oyuncun Talisca. Bence O’nun yerine Cenk çıkmalıydı.


 GÖKHAN İNLER HARCANIYOR!


 Şenol Güneş gibi bir tecrübenin Gökhan İnler’i hiç düşünmemesine bir anlam veremiyorum. Volkan’ın uzaktan gol yeme hastalığını bilen Şenol Hoca’mın Gökhan İnler’in Şutör özelliğini kullanması ve en azından son yarım saat Oğuzhan’ın yerine kullanmasını beklerdim.


 Her en iyi takımın da en zayıf halkası vardır. Bana göre bugün atıldığı ana kadar Beşiktaş’ın en iyi oyuncularından biri olan Tosic Beşiktaş’ın ilk, ligde attığı 15 attığı gole rağmen Cenk de Beşiktaş’ın ikinci zayıf halkasıdır.


 FENERBAHÇE GALİBİYETİ HAK ETTİ Mİ?


 Maçta hakem ve oyuncu hataları üst seviyede idi. Ancak bir hakikat gözlerden kaçmamalı ki, Fenerbahçe oyun disiplininden hiç kopmayarak galibiyeti hak etti