Hasan Perioğlu

Hasan Perioğlu

Trabzon’da Sirtaki

Trabzonspor ligin ilk yarsını küme düşme potasına çok yakın bitirdi. Ancak, Ersun Yanal’ın öğrencileri ikinci yarıdaki performansları ile bambaşka bir tablo çiziyor.


 Tarihinde ilk defa Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın önderliğinde Süper Lige yükselen Aytemiz Alanyaspor üst üste kaybettiği puanlarla bir anda kendisini küme düşme potasının içinde buldu.

 Saffet Susic ile teknik direktör değişikliğine giden Aytemiz Alanyaspor devre arası çok isabetli transferle daha iddialı halde, yenilenmiş kadrosuyla dolu-dizgin giden Trabzonspor’a konuk oldu.

 Maçtan önce düşüncelerimi soran Manşet Alanya Gazetesi sahibi değerle kardeşim Hüseyin Kalaycı’ya, ‘çok yüksek tempolu bir maç olacağını, muhtemelen Kaleci Haydar’ın da yıldızlaşacağı bir karşılaşmanın bizi beklediğini’ söyledim ve öylede oldu.


 ‘Kazanır mıyız Hasan Abi, bana onu söyle’ye cevabım da; kaybetmesek, kazanmış sayılırız Hüseyin’im oldu!

 21. haftanın kapanış maçına Trabzonspor çok atak başladı. Maçın genelinde de Trabzonspor oyunun mutlak hâkimi idi.

MAESTRO

 Okay Yokuşlu takımını maestro gibi mükemmel yönetti

 Fabian Castillo ve Olcay Şahan Trabzonspor’un en etkili oyuncuları olarak dikkat çektiler. Kaleci Onur’un hiç rahatsız edilmediği maçta Olcay Şahan’ın rakibi kışkırtıcı hareketleri klasına yakışmayan davranışlardı.

 Portekizli sağbek Joao Pereira sahada yok gibiydi.

GECENİN KAHRAMANLARI

Aytemiz Alanyaspor’da gecenin kahramanı kaleci Haydar’a eşlik eden iki önemli oyuncu daha vardı. Biri Yunan savunmacı Giorgos Tzavellas. Tzavellas Alanyaspor savunmasında önemli zafiyet olan fizik ve tecrübe eksikliğini giderdi. Yunan savunmacı hem çok iyi kademe yaptı hem de arkadaşlarını muazzam yönlendirdi.

 Dün akşamın bir diğer başarılı ismi de Efecan’dı. Efecan bazen riskli hareketler yapsa da, Alanyaspor orta sahasında top tutan ve rakibi eksiltebilen oyuncu olarak takımına önemli zamanlarda nefes aldırdı.

 Oyuna ilk yarılarda müdahele edilmesine genelde karşıyım ama Saffet Susiç’in daha 41. Dakikada iki oyucu değişikliği yapmasının ayrı bir anlamı var!

 İlki; ‘kimsenin yeri garanti değil’, ikincisi de; ‘mücadele etmeyen kimse sahada kalamaz!

 Bence Ersun Yanal’ın Yusuf Erdoğan’a ikinci yarı forma vermemesi hataydı.

 Saffet Susiç de oyuncu değişikliklerinde daha tasarruflu olup, 75-80. Dakikalarda yorulan Love’un yerine hızlı bir forvet oyuncusu ile Trabzonspor kalesinde sürpriz gol arayabilirdi.

 Alanyaspor Kalecisi Haydar örümcek gibi kalesini örünce, Yunan savunmacı Giorgos Tzavellas, mitolojik savaşçıları ‘Akhilleus’ gibi savaşınca, maç 0-0 bitti ve Medical Park Arena’daki 42 bin seyirci ne Horon gördü, ne de Kolbastı! Dün akşam izlenen filmin adı ‘Sirtaki!’