EFES-2024 Tatbikatı dosta güven düşmana korku saldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terörle mücadele mesajı

İzmir’de düzenlenen EFES-2024 Tatbikatı, dosta güven düşmana korku saldı. Tatbikata Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda net mesaj verdi.

EFES-2024 Tatbikatı dosta güven düşmana korku saldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terörle mücadele mesajı

Ege Ordusu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde düzenlenen EFES-2024 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nın gündüz safhası ilk olarak denizde yapılan kara bombardımanıyla başladı. Tatbikatı takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda net mesajlar verdi. Alanda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye, teröristana izin vermeyecek. Harekete geçmekten çekinmeyiz.’ dedi. İşte detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TATBİKATI TAKİP ETTİ

İzmir’de Ege Ordusu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde düzenlenen EFES-2024 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı’nın gündüz safhası denizden yapılan kara bombardımanıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tatbikatı takip etti ve açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten yine çekinmeyiz’ dedi.

efes-2024-tatbikati-dosta-guven-dusmana-korku-saldi-cumhurbaskani-erdogan-dan-terorle-mucadele-mesaji.jpg

TATBİKATTA 33 FARKLI SİLAH, ARAÇ VE SİSTEMİN İLK KEZ DENEMESİ YAPILACAK

Bu yılki tatbikata kendi askerlerimizin dışında 45 ülkeden 2 bine yakın dost personel katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, misafirlere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı. 2 yıl önce düzenlenen tatbikata katılan ülke sayısından bahseden ve bu sayının 37 olduğunu söyleyen Erdoğan, tatbikata olan ilginin bu yıl her düzeyde arttığını belirtti ve bundan duyulan memnuiyeti dile getirdi. EFES-2024 Tatbkiatı’nda hiçbir ülkenin hedef alınmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tatbikatımız barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryo ile icra ediliyor. Tatbikatın birleşik ve müşterek harekatın planlanması, koordinasyonu ve icrası konusunda ordumuzun kabiliyetlerini artıracağına inanıyorum. Siber savunmada ve siber güvenlik başlıklarında farkındalığın gelişmesine katkı yapacağı kanaatindeyim.’ dedi. Envantere yeni giren yerli ve milli sistemlerin de yine tatbikatta kullanma fırsatı bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Tatbikatta 33 farklı silah, araç ve sistemin ilk kez denemesini yapacağız. Tatbikata kamu kurumları ile sivil sanayi kuruluşları da dahil edildi. Biz savunma sanayii dahil ilişkilerini kazan-kazan anlayışı ile geliştirmeye çalışan, bunun mücadelesini veren bir ülkeyiz. Savunma sanayii alanında sahip olduğumuz yetenekleri dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaktan memnuniyet duyduk.’ ifadelerine yer verdi.

efes-2024-tatbikati-dosta-guven-dusmana-korku-saldi-cumhurbaskani-erdogan-dan-terorle-mucadele-mesaji-001.jpg

efes-2024-tatbikati-dosta-guven-dusmana-korku-saldi-cumhurbaskani-erdogan-dan-terorle-mucadele-mesaji-002.jpg

‘KENDİMİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİZ’

DEAŞ üzerinden yapılmak isteneni ve bölgemizde nasıl bir oyun oynandığını çok iyi bilindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu hokkabazlıklara kanmayız, prim vermeyiz. Oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz.’ dedi. İHA ve SİHA üretiminden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşasını ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasındayız. İHA ve SİHA üretiminde ise dünyanın ilk 3-4 ülkesi içindeyiz. Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, insansız savaş uçağı KIZILELMA, 5’inci nesil Milli Muharip Uçağımız KAAN, AKINCI, AKSUNGUR, ANKA-3 ve diğer pek çok kabiliyetlerimizle kendimizi sürekli geliştirmenin gayreti içindeyiz. Önümüze çıkartılan sayısız engele ve aralarında müttefiklerimizin de olduğu tedarikçilerin uyguladığı kısıtlamalara rağmen bunları başardık. Kara, deniz ve hava kuvvetlerimiz yetkinlikleri, harekat kabiliyetleri ve üst düzey eğitimleriyle hasımlarımıza korku, dostlarımıza güven aşılıyor. İnşallah bunu daha da güçlendireceğiz.’ dedi.