Rubik Küpü çözümünde yeni rekor! Göz açıp kapayıncaya kadar çözdü

Rubik Küpü çözümünde yeni bir rekor kırıldı. Herkesin belkide hayatında bir kez denediği Rubik Küpü bir robot tarafından saniyeler içinde çözüldü ve bu süre ile dünya rekoru kırıldı. Robot, sadece 0.305 saniyede Rubik Küpü’nü çözdü.

Rubik Küpü çözümünde yeni rekor! Göz açıp kapayıncaya kadar çözdü

Japonya’da bir robot, Rubik Küpü’nü saniyeler içinde çözerek yeni bir rekora imza attı. Sadece 0.305 saniyede Rubik Küpü’nü çözen robot, bu süre ile yeni bir dünya rekoru kırdı. Guinness Dünya Rekorları, Mitsubishi Electric’e ait olan makinenin sadece 0.305 saniyede Rubik Küpü’nü çözdüğünü doğruladı. Bunun öncesindeki rekor ise Kore asıllı Amerikalı Max Park’a aitti. Max Park küpü, 3.13 saniyede çözmüştü.

RUBİK KÜPÜ ÇÖZÜMÜNDE YENİ DÜNYA REKORU

Rubik Küpü çözümünde yeni bir dünya rekoru kırıldı. Japonya’da bir robot, Rubik Küpü’nü en hızlı sürede çözerek yeni bir dünya rekoru kırdı. Robotun küpü, 0.305 saniyede çözdüğü kaydedildi. Robotun küpü çözerken elde ettiği bu süre küpü en hızlı çözen insandan 10 kat daha hızlı ve bir insanın göz kırpması süresiyle neredeyse aynı süre.

rubik-kupu-cozumunde-yeni-rekor-goz-acip-kapayincaya-kadar-cozdu.jpg

SADECE 0.305 SANİYEDE KÜPÜ ÇÖZDÜ

2022 yılında Kore asıllı Amerikalı Max Park, Kaliforniya’da düzenlenen bir etkinlikte Rubik Küpü’nü 3.13 saniyede çözmüş ve bir rekora imza atmıştı. Japonya’da bir robot bu rekoru geçti ve Rubik Küpü’nü sadece 0.305 saniyede çözerek yeni bir dünya rekoruna imza attı. Guinnes Dünya Rekorları da Mitsubishi Electric’e ait makinenin küpü saniyeler içinde çözdüğünü doğruladı. Robot, bu süre ile bir önceki rekoru da 0.075 saniye ile kırmış oldu. Robotun küpü 0.305 saniye ile çözmesi bir insanın göz kırpma süresiyle neredeyse aynı süreye denk geliyor. Robotun kırdığı bu rekor aynı zamanda robotik alandaki büyük ilerlemeleri de yansıtıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mitsubishi Electric ise bu başarıyı kompakt, yüksek güçlü, sinyale duyarlı servo motorlar kullanarak elde ettiklerini belirtti.