Emeklilere 4500 TL Yeni EKSTRA ZAM Müjdesi! Bakan Vedat Işıkhan Tarih Verdi

Emekliye 4500 TL yeni EK ZAM sürprizi gece yarısı açıklandı. Bakan Işıkhan müjdeleri, milyonlarca emekli sevindi. İşte emekliye yeni ek zam tarihi…

Emeklilere 4500 TL Yeni EKSTRA ZAM Müjdesi! Bakan Vedat Işıkhan Tarih Verdi

Emeklilere 4500 TL yeni Ekstra Zam Müjdesi! Bakan Vedat Işıkhan Tarih Verdi - Emeklinin beklediği yeni ek zam sürprizi son dakika olarak duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan artık bayrama sayılı saatler kala emekli için sürpriz haberi gece yarısı açıkladı. milyonlarca emekli adeta sevinçten havalara uçacak. Çünkü emekli maaşlarına 4.500 TL daha ekleniyor. Üstelik bu zamlı rakam üzerinden emekli maaşlarına intibak zammı da yapılması planlanıyor. Peki ilave zam hangi emeklilere gelecek? Emekliye 4500 TL yeni ekran ne zaman gelecek?

Emeklilik Maaşlarında Büyük Artış yolda. 3600 Ek Göstergeyle Gelen 4.500 TL Zam milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2024 bütçe kanun teklifinde emeklileri ilgilendiren önemli bir maddeyi ele alıyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi, milyonlarca emekli vatandaşın maaşlarında önemli bir artış sağlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla, düzenlemenin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

emeklilere-4500-tl-yeni-ekstra-zam-mujdesi-bakan-vedat-isikhan-tarih-verdi-1.jpg

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Bu kapsamlı düzenleme, 30 yılını dolduran ve 1. dereceye kadar yükselen tüm memurları ilgilendiriyor. Geçmişte belli meslek gruplarına yönelik yapılan düzenlemelerin ardından, bu sefer tüm memurların ek gösterge puanlarının 3600'e çıkarılması gündemde.

EMEKLİLİK MAAŞLARI VE İKRAMİYELERDE BÜYÜK ARTIŞ

3600 ek gösterge ile birlikte, hem çalışan memurların maaşlarında hem de emekli maaşlarında ciddi bir artış olacak. Bakan Işıkhan'a göre, düzenleme ile emeklilik ikramiyelerinde yaklaşık 150.000 TL, emekli maaşlarında ise 4.500 TL'lik bir artış yaşanacak.

emeklilere-4500-tl-yeni-ekstra-zam-mujdesi-bakan-vedat-isikhan-tarih-verdi-2.jpg

DÜZENLEMENİN TBMM'DEKİ DURUMU VE BEKLENTİLER

TBMM'de görüşülmekte olan torba yasa kapsamındaki bu düzenlemenin, kısa süre içinde kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesi ile birlikte, emekli vatandaşların hayat standartlarında önemli bir iyileşme olması hedefleniyor.

TARİH BELLİ OLDU

3.600 ek göstermemesinin TBMM tarihi ve tabii ki ilave zam uzun süreden beri merakla bekleniyordu. Beklenen müjdeli duyuru nihayet geldi. Nisan ayı ortalarından milyonların beklediği haber verilecek. Türkiye’deki 6 milyona yakın memur emeklisini ilgilendiren yeni düzenlemenin ay sonuna kadar kabul edilmesi TBMM’den geçmesi bekleniyor. Hemen ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak olan düzenleme Cumhurbaşkanı imzasıyla resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

emeklilere-4500-tl-yeni-ekstra-zam-mujdesi-bakan-vedat-isikhan-tarih-verdi-3.jpg

EMEKLİYE İNTİBAK YASASI DA YOLDA

Memur emeklisi için 3600 ek gösterge düzenlemesi beklenirken SSK ve bağ-kur emeklisine de intibak yasası geliyor. Milyonlarca emekli uzun süreden beri gelir adaletsizliğinin düzeltilmesi için intibak düzenlemesi istiyordu. Bu konuda da önemli gelişmeler var. Türkiye Emekliler Derneği'nin girişimleri sonucunda İntibak yasasında nisan ayı sonuna kadar kabul edileceği tahmin ediliyor.