Emeklilere 8000 TL İLAVE ZAM Müjdesi! İntibak Zammı Meclis'ten Geçti

Emekli maaşı alanlara intibak zammı onayı çıktı. TBMM kabul etti, 8000 TL ilave zam için tarih verildi.

Emeklilere 8000 TL İLAVE ZAM Müjdesi! İntibak Zammı Meclis'ten Geçti

Emeklilere 8000 TL İLAVE ZAM Müjdesi! İntibak Zammı Meclis’ten Geçti!

Milyonlarca emeklinin beklediği intibak zammı için son dakika haberi geldi. TBMM onayı çıktı, emekli maaşlarına ilave zam geliyor. Zam tarihi de az önce açıklandı. 4A 4B 4C’li emekliler, beklediği zam haberini nihayet alıyor. İntibak yasası için düzenleme kabul edildi. Son sözü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Cumhurbaşkanı imzasıyla karar, Resmi Gazete’de yayımlanacak. İşte emekliye 8000 TL intibak zammı hakkında son dakika gelişmeleri…

Türkiye’de emekliler arasındaki gelir adaletsizliği bir süredir gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Bu adaletsizliğin düzeltilmesi için de intibak yasası düzenlemesi isteniyor. Türkiye Emekliler Derneği, uzun zamandan beri düzenlemenin hayata geçmesi için girişimlerde bulunuyordu. Beklenen haber nihayet geldi. İntibak yasası geliyor, emekli maaşları artıyor. Peki emekliye intibak zammı ne kadar, kaç TL olacak? Emekli intibak yasası ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İşte emekliye ilave zam son dakika gelişmeleri…

EMEKLİ İNTİBAK YASASI NEDİR?

İntibak yasası, genellikle emekli maaşlarında yaşanan adaletsizlikleri gidermek amacıyla yapılan düzenlemeleri ifade eder. Türkiye'de, farklı dönemlerde emekli olan kişiler arasında maaşlarda meydana gelen dengesizlikleri ortadan kaldırmak ve emekli maaşlarını güncel ekonomik koşullara uygun hale getirmek için intibak düzenlemesi gündeme gelebilir. Bu tür bir yasa, emekli maaşlarını hesaplama yöntemlerinde yapılan değişiklikler nedeniyle oluşan farklılıkları düzeltmeyi amaçlar.

İntibak ayarlaması, belirli bir tarihten önce emekli olan kişilerin, sonraki dönemlerde emekli olanlara kıyasla maaş adaletsizliğine uğramamalarını sağlamak için yapılır. Bu düzenleme, emeklilik maaşlarının yeniden hesaplanmasını ve maaşlarda artış yapılmasını içerebilir. İntibak yasasının kapsamı, hangi emekli gruplarının bu düzenlemeden faydalanacağı ve maaş artışlarının ne kadar olacağı gibi detaylar, yasanın içeriğine göre değişiklik gösterebilir.

emeklilere-8000-tl-ilave-zam-mujdesi-intibak-zammi-meclisten-gecti-2.jpg

İNTİBAK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emekli intibak zammı uzun süreden beri beklenen düzenlemeler arasında yer alıyor. Hem Türkiye Emekliler Derneği, hem de milletvekilleri bir süredir bu düzenlemeyi gündeme getiriyordu. Bayramdan hemen sonra intibak yasası düzenlemesinin hayata geçmesi bekleniyor.

EMEKLİYE 8000 TL İNTİBAK ZAMMI

Bu yıl çıkması beklenen intibak yasası ile hedeflenen zam miktarı netleşti. Beklenen miktar, SGK uzmanları tarafından açıklandı. Uzmanlara göre emekli maaşları arasındaki gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılması için yapılması gereken zam miktarı en az 8000 TL. Yani intibak zammı 8000 TL olacak.

İNTİBKAK YASASI KİMLERİ KAPSAYACAK?

İntibak yasası düzenlemesi sadece 2000 sonrası emekliler için geçerli olacak. Yani emekli maaşını 2000 yılı ve sonrasında almaya başlayanlar düzenlemeye tabi olacak ve maaşlarında yaklaşık 8000 TL’lik bir artış olacak. Ancak, TBMM’de yapılacak olan görüşmeler sonucunda miktar değişebilir.