TBMM'den Onayı Çıktı! 4A 4B 4C'li Emekliye 8000 TL’lik İntibak Zammı

TBMM’den son dakika müjdesi 17 milyon emekliye geldi. 4A 4B 4C’li emekli için 8.000 TL'lik intibak zammı onaylandı. Emekliye ilave zam tarihi belli oldu.

TBMM'den Onayı Çıktı! 4A 4B 4C'li Emekliye 8000 TL’lik İntibak Zammı

TBMM'den Onayı Çıktı! 4A 4B 4C'li Emekliye 8000 TL’lik İntibak Zammı!

Türkiye'deki emekli vatandaşlar uzun süreden beri intibak yasası mücadelesi veriyor. Emekli maaşlarının artırılması özellikle seçim öncesinde en çok beklenen düzenlemeler arasında yer alıyordu. Milyonlarca emekli seçim öncesi büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Ancak Merak etmeyin TBMM’den yeni karar çıktı. Emekliler için ilave zam desteği ile ilgili son dakika haberi var. 4A 4B 4C’li emekli için 8.000 TL'lik intibak zammı onaylandı. Peki emekli intibak yasası ne zaman çıkacak? İntibak zammı hangi emeklilere gelecek?

SSK bağ-kur ve 4c emeklisi vatandaşlar yılbaşından bu yana maaş zammının yetersiz olduğunu belirterek hükümetten ilave bir zam desteği bekliyordu. Emekliye ek zam konusunda seçim öncesinde herhangi bir adım atılmadı. Bu durumun tam daha yansıması da hükümet için tam bir hayal kırıklığı oldu. Türkiye'deki 17 milyona yakın emekli vatandaşın büyük bölümü Sandıklara gitmezken 31 Mart seçimleri Ak Parti için tarihi bir seçim oldu. Şimdi ise emekliye intibak zammı için harekete geçirdi. Uzun süreden beri beklenen intibak yasası düzenlemesi Nihayet geliyor. Milyonlarca emekli için bu düzenleme adeta bir dönüm noktası olacak. Peki emekliye intibak yasası ne zaman çıkacak? İntibak zammı hangi emeklilere gelecek?

tbmmden-onayi-cikti-4a-4b-4cli-emekliye-8000-tllik-intibak-zammi-1.jpg

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ İNTİBAK YASASI GELİYOR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca emekli için büyük müjdeyi duyurdu. Beklenen intibak yasası düzenlemesi Nihayet hayata geçiyor. 4A 4B 4C emeklisinin tamamını ilgilendiren yeni düzenleme ile milyonlara yeni zam gelecek. İntibak yasası ile ilgili uzun süreden beri Türkiye Emekliler Derneği'nin de girişimleri vardı. Bu girişimler artık sonuç verdi ve emekliler için 8.000 TL'lik intibak zammı TBMM kararıyla onaylandı. Peki emekliye intibak zammı ne zaman çıkacak?

tbmmden-onayi-cikti-4a-4b-4cli-emekliye-8000-tllik-intibak-zammi-2.jpg

EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye'de EYT yasasının da kabul edilmesi ile birlikte emekli vatandaş sayısı 17 milyona kadar yaklaştı. Dul ve yetim aylığı alanlar da sayılır da bu rakam daha da yüksek oluyor. O sebeple bir süredir Emekliler maaşlarının yetersiz olduğunu belirterek tepkilerini dile getiriyor hükümetten çözüm bekliyordu. Seçim öncesi gelmeyen çözüm hükümet için Sandıklara olumsuz yansıdı. Ancak seçim sonrası için hareketlilik başladı. Son gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu adımlardan biri de emekliye intibak zammı olacak.

tbmmden-onayi-cikti-4a-4b-4cli-emekliye-8000-tllik-intibak-zammi-3.jpg

8.000 TL'LİK İNTİBAK ZAMMI KİMLERİ KAPSIYOR?

Peki emekli maaşlarına beklenen 8.000 TL'lik intibak zammı kimleri kapsayacak? Son dakika haberine göre İntibak Yasası 2000 yılı sonrası emekli olanları kapsayacak. 2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılması için yapılacak olan intibak zammının Temmuz ayına kadar çıkması bekleniyor.