Naci Görür deprem riskine dikkat çekti! İşte uyardığı o il

Depremle ilgili yaptığı uyarılar ve depreme karşı önlem için verdiği tavsiyelerle sık sık sosyal medyanın gündemine yerleşen Prof. Dr. Naci Görür, bir ilimiz için daha önemli uyarılarda bulundu. Görür, 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem için uyardı.

Naci Görür deprem riskine dikkat çekti! İşte uyardığı o il

Uzman isim Naci Görür, deprem uyarılarına devam ediyor. Deprem konusunda uyarılar yapan ve alınması gereken önlemlerden bahseden Görür, bu kez de Manisa’daki deprem riskine dikkat çekti ve Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu belirterek söz konusu canlı fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğundan bahsetti. İşte Prof. Dr. Naci Görür’den Manisa için gelen uyarılar…

MANİSA İÇİN KRİTİK UYARI

Manisa’daki düzenlenen ‘Manisa Depreme Hazır MI?’ PANELİNE KATILAN Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’daki fay hatlarından bahsetti ve kentteki fay hatlarının dağ kenarları, yamaçları ve ova içlerine doğru yayılım gösterdiğine dikkat çekti. Ayrıca kentin horst ve graben arazi özelliklerine sahip olduğunu da ekledi.

naci-gorur-deprem-riskine-dikkat-cekti-iste-uyardigi-o-il.jpg

7 VE ÜZERİ BÜYÜKLÜKTE DEPREM ÜRETME POTANSİYELİNE SAHİP

Manisa’nın ’graben’ olarak belirtilen çöküntü alanı üzerine kurulduğunu anlatan Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğunu söyledi ve bu canlı fayların 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Tarihten ders alınarak depremin ciddiye alınması gerektiğine vurgu yapan Görür, ‘Manisa’nın mülk sahipleri, yaşayan insanları, buranın sahipleri sizsiniz. Kendi iradenizi kullanın mülkünüze sahip çıkın. Siyasetle asla uğraşmayın. Ama kim gelirse gelsin Manisa’mızı dirençli bir kent haline getirin. Manisa depreme dirençli bir hale getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent haline gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir.’ dedi.