Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A'nın Logosu Belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin en büyük AR-GE projesi olan Türksat 6A'nın logosunun belirlendiğini ve uydunun Temmuz ayında uzaydaki yörüngesine yerleştirileceğini açıkladı.

Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A'nın Logosu Belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın logosunun Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Türk bayrağından ilham aldığını belirtti. Uraloğlu, uydunun Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletindeki Space-X'in merkezine gönderileceğini duyurdu.

TESTLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Türksat 6A'nın üretim, montaj, entegrasyon ve testleri, TÜRKSAT, Savunma Sanayii Başkanlığı ve TUSAŞ iş birliği ile Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde tamamlandı. Bakan Uraloğlu, yapılan testlerde uydunun fırlatma süreci ve uzay ortamının simüle edilerek her koşula karşı dayanıklılığının başarıyla test edildiğini vurguladı.

TÜRKİYE'NİN UZAYDAKİ GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın, Türkiye'nin uzaydaki gücüne güç katacağını belirterek, "Bu proje, uzayda ülkemizin yerini sağlamlaştıracak ve yüksek yerlilik oranıyla haberleşme uydularında dışa bağımlılığı azaltacak. Türksat 6A, ülkemizin haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girmesini sağlayacak ve Türkiye, bölge ülkelerine haberleşme uydusu üretim merkezi haline gelecek." dedi.

turkiyenin-ilk-yerli-ve-milli-haberlesme-uydusu-turksat-6anin-logosu-belirlendi-2.jpg

TÜRK BAYRAĞI UZAYDA TEMSİL EDİLECEK

Türksat 6A'nın Türkiye'nin geleceği için büyük bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Uraloğlu, uydunun Türk bayrağını uzayda temsil edeceğini belirtti. Ayrıca, Türksat 6A projesinden elde edilen deneyimler ile Türkiye'nin, bölgesindeki ülkelere uydu üretim hizmeti sunabilecek kapasiteye ulaşacağını da vurguladı.

Türksat 6A'nın Temmuz ayında yörüngesine yerleştirilmesiyle, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olarak hizmete girecek ve uzaydaki yerini alacak.