TOGG 2025’te Avrupa yollarında olacak

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG ile ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. TOGG’la ilgili yeni ve önemli bir gelişme daha duyuruldu. Haberi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır verdi.

TOGG 2025’te Avrupa yollarında olacak

Konuk olduğu canlı yayında yerli ve milli otomobil TOGG ile ilgili yaşanan yeni gelişmeyi duyuran Bakan Kacır, TOGG’un Avrupa’da yollara çıkacağını aktardı. Tarih veren ve ülke ismini de açıklayan Bakan Kacır, TOGG’un 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacağını ve Avrupa pazarına girmiş olacağını söyledi. İşte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın açıklamalarından başlıklar…

BAKAN KACIR MÜJDEYİ VERDİ

TRT Haber canlı yayınına konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gündeme dair açıklamalara yer verdi. Yerli ve milli otomobil TOGG’la ilgili de gelişmeleri canlı yayında aktaran Bakan Kacır, müjdeyi paylaştı. TOGG Avrupa’da yollara çıkıyor. Tarih veren ve ülke ismini de açıklayan Kacır, TOGG2un 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacağını ve Avrupa pazarına girmiş olacağını söyledi.

togg-2025-te-avrupa-yollarinda-olacak.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇ SINIFINDA LİDER

TOGG’un Avrupa yollarında olacağı tarihi duyuran Bakan Kacır, ‘Tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz’ dedi. TOGG2un Avrupa pazarına gireceği tarih olarak 2025 yılının başını işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı, yine aynı tarihlerde, geride bıraktığımız aylarda Las Vegas’ta tanıtılan ‘fastback’ modelinin de pazara çıkmasının hedeflendiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde TOGG’un yeni atılımlarının da olacağını söyleyen Bakan Mehmet Fatih Kacır, ‘Bugün yollardaki TOGG’lar 30 bine yaklaştı. TOGG hem elektrikli araç sınıfında lider, hem de kendi modeli olan SUV araçlar arasında Pazar lideri. Türkiye önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir batarya üretim üslerinden biri haline gelecek. Otonom sürüş, yapay zeka konusunda TOGG’un önümüzdeki dönemde kabiliyetini geliştirmek çok önemli olacak.’ dedi.