NASA Güneş patlamasının fotoğrafını paylaştı! Güçlü bir patlama yaşandı

10 Mayıs tarihinde Güneş’te güçlü bir patlama yaşandı. Güneş patlaması kısa sürede gündem olurken o anlara ait görüntüler NASA tarafından paylaşıldı. NASA, Güneş’teki güçlü patlamanın fotoğrafını yayınladı.

NASA Güneş patlamasının fotoğrafını paylaştı! Güçlü bir patlama yaşandı

Güneş’te meydana gelen patlama dünya gündeminde. ABD’deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, Güneş yeryüzündeki şiddetli bir jeomanyetik fırtınayı tespit etti. Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, elektronik cihazlarda ve elektrik şebekelerinde olası kesintilere dikkat çekti. Jeomanyetik fırtınalar, Dünya’nın manyetik alanı ve Güneş rüzgarları arasındaki etkileşim sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu durum GPS gibi teknolojik altyapıları etkileyebilmektedir. Yine bu durum radyo frekansları ve uydu operasyonları gibi iletişim sistemlerini de aksatabilmektedir. Güneş’teki o güçlü patlama NASA tarafından fotoğraflandı ve bu fotoğraf yayınlandı. İşte o fotoğraf…

NASA GÜÇLÜ PATLAMANIN FOTOĞRAFINI YAYINLADI

NASA, Güneş’te meydana gelen güçlü patlamanın fotoğrafını yayınladı. Güneş’te 2017 yılından bu yana en büyük patlama, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’na ait Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından 2023 yılının Aralık ayında görüntülenmiş ve bu patlamanın dünyadaki radyo sinyallerini geçici olarak devre dışı bıraktığı belirtilmişti.

RİSK TEŞKİL EDECEK GÜÇLÜ ENERJİ DALGALARI OLUŞTURUYOR

Güneş’te 10 Mayıs tarihinde de güçlü bir patlama meydana geldiği bildirildi. NASA’YA göre, Güneş yüzeyinde meydana gelen patlamalar elektrik şebekeleri, radyo frekansları ve navigasyon sinyallerinin yanında uzay araçları ve Astronotlar için de risk teşkil edecek güçlü enerji dalgaları oluşturuyor.

İşte Güneş’teki patlamanın fotoğrafı;

nasa-gunes-patlamasinin-fotografini-paylasti-guclu-bir-patlama-yasandi.jpg