48-49-50 yaş üstü olanlara ALTIN FIRSAT! Yaş ve prim indirimi ile özel erken emeklilik

Sigorta başlangıç tarihi 1996-1997-2003 olanlara erken emeklilik altın tepside geldi. Emeklilikte yaş ve prim indirimi onaylandı…

48-49-50 yaş üstü olanlara ALTIN FIRSAT! Yaş ve prim indirimi ile özel erken emeklilik

SSK bağ-kur ve 4c’li çalışanlar için erken emeklilik fırsatları çalışma hayatına nokta koymak adına oldukça önemli. Bir an önce emekli olmak, düzenli gelire sahip olmak, iş kaygısı taşımamak isteyen vatandaşlar SGK tarafından sunulan erken emeklilik fırsatlarını takip ediyor. Fakat son yapılan düzenlemelerin ardından Türkiye'de emekli olabilmek için şartlar oldukça zorlayıcı. Yine de bazı özel durumlarda erken emeklilik hakkı veriliyor. Özellikle eyt'yi kaçıranlar ve yeni bir erken emeklilik fırsatı bekleyenler için SGK'dan Sabah saatlerinde çok önemli açıklama geldi. Tek şartla erken emeklilik fırsatı sigorta başlangıç tarihi 1996,1997 ve 2003 olanları bekliyor. Bu grupta olan kişiler 48 49 50 yaşında emeklilik hakkına sahip oluyor. Erken emeklilik müjdesi bekleyenlere altın tepside fırsat geldi. Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Türkiye'deki milyonlarca çalışan, çalışma hayatını bir an önce tamamlamak ve düzenli emeklilik gelir ne kavuşmak amacıyla erken emeklilik fırsatlarını yakından takip ediyor. Erken emeklilik, Bazı özel durumlarda mümkün olabiliyor. Yine borçlanma yöntemi ile de emeklilik yaşını öne çekme fırsatı veriliyor. Peki erken emeklilik için şartlar neler? Hangi yöntemlerle erken emekli olmak mümkün? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapıldı. Çalışanlara erken emeklilik hakkı verecek formüller belli oldu.

EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER? EMEKLİ OLMAK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKİYOR?

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yapılan son düzenleme ile birlikte kadınlarda 20 yıl erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresinin doldurulması ve yaş altının da tamamlanması durumunda emeklilik hakkı veriliyor. Ancak emeklilik yaşının artık 60 yaşa çıkması nedeniyle emeklilik planlaması yapılırken erken emeklilik fırsatları da merakla araştırılıyor.

ERKEN EMEKLİ OLMA FIRSATLARI NELER? ERKEN EMEKLİLİK HAKKI KİMLER İÇİN VAR?

Milyonlarca çalışan bir an önce çalışma hayatını tamamlamak ve emekli maaşı almak için erken emeklilik fırsatlarını merak ediyor. Erken emeklilik için kadın ve erkeklere özel bazı fırsatlar bulunuyor. Örneğin kadınlar 3 çocuğa kadar doğum borçlanması yaparak 2160 gün kazanıyor Böylelikle de 6 yılı erken emeklilik fırsatına sahip oluyor. Erkeklerde yine 2 yıla kadar askerlik borçlanması yaparak emeklilik yaşını öne çekebiliyor.

Malulen emeklilik ve kısmi emeklilik fırsatı ile de erken emekli olmak mümkün. Kısmi emeklilik hakkı, 15 yıl sigortalılık süresi olan ve 3600 gün prim Ödemiş olan kişilere sağlanıyor. Ayrıca Çalışma hayatı sırasında iş yapma gücünün %60 oranında kaybeden ve 10 yıllık sigortalılık süresi ile 1800 gün prim süresini dolduran kişilerde malulen emeklilik hakkına sahip olabiliyor.

Engelli olan ancak çalışma hayatına devam eden vatandaşlara da vergi indirimi ile erken emeklilik fırsatı sunuluyor. Yine Madencilik gibi yıpratıcı işlerde çalışanlara yıpranma payı desteği veriliyor. Böylece daha erken yaşta emeklilik hakkı sunuluyor.

EMEKLİLİK YAŞI NASIL ÖĞRENİLİR?

SSK bağ-kur ve 4C ile çalışan olup emeklilik yaşını öğrenmek isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden yayınlanan emeklilik yaşı hesaplama robotunu kullanarak ya da e-devlet aracılığı ile emeklilik yaşı hesaplaması yapabiliyor. Ayrıca bu araçlar üzerinden emekli maaşı hesaplaması yapmak da mümkün.