Altın Sarısı Tarihe Karışıyor! Gram, Çeyrek, Yarım, Cumhuriyet Altının Rengi Değişiyor

Altın sarısı rengi tamamen tarihe karışıyor. Beyaz ve sarı altın artık üretilmeyecek. Altının rengi değişiyor. İslam Memiş yeni altın rengini açıkladı.

Altın Sarısı Tarihe Karışıyor! Gram, Çeyrek, Yarım, Cumhuriyet Altının Rengi Değişiyor

Altın fiyatları bugün itibariyle 2100 TL'yi gördü. Fiyatlar rekor üstüne rekor kırarken vatandaşın da altına olan ilgisi her geçen gün artıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hem Altın fiyatlarının bundan sonraki gidişatı hakkında bilgi verdi hem de altının rengine ilişkin tarihi açıklamayı yaptı. Altınlar bundan sonra aynı renkte üretilmeyecek. Altının rengi değişiyor….

HURDA ALTIN İŞLEMESİ BAŞLIYOR

Türkiye'de lisanslı olarak faaliyet gösteren 13 altın rafinerisinden biri olan Aleks metal rafineri Yeni dönemde sadece hurda altını işleyerek ekonomiye kazandıracaklarını duyurdu. Genel Müdürü Ahmet Yılal, yaptığı açıklamada, madenlerden çıkan altınların işlemesini durduracaklarını burada altınlardan üretim yapılacaklarını bildirdi.

Bu yöntem sayesinde eski ve kullanılmış malzemelerin yeniden kullanılmasının mümkün olacağını belirten Genel Müdürü, altının çok daha uzun süre kullanılabileceğini söyledi.

YEŞİL ALTIN ÜRETİMİ YAPILACAK

Çevreci bir rafine olduklarına bu nedenle de ürettikleri altının artık sarı ve beyaz renkte olmayacağını belirten Genel Müdür Ahmet Yılal, tamamen yeşil altın üreteceklerini dile getirdi. Bu konuda hammadde sıkıntısı yaşamayacaklarını da belirten Genel Müdürü, bu zamana kadar dünya üzerinde altın madenlerinden çıkartılan altın miktarının 200.000 tonun biraz üzerinde olduğunu belirtti.

Yılal açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Keşfedilen rezervlere göre halen yer altında 53 bin ton civarında altın madeni olduğunu tahmin ediliyor. Bu rakamlar sadece bizim değil, tüm rafinerilerin bizim yolumuzdan gelmesi halinde bile yeşil altın üretimi konusunda herhangi bir hammadde sıkıntısı yaşanmayacağını gösteriyor”