Ankara’da Dehşet: Lağım Faresi Evde Uyuyan Çocuğa Saldırdı

Başkentte korkutan olay! Sincan’da evinde uyuyan küçük çocuk, lağım faresinin saldırısına uğradı. Yanağı ve göz kapağından ısırılan çocuğa kuduz aşısı yapılırken, aile belediyeye şikâyette bulundu ancak herhangi bir ilaçlama yapılmadığı iddia edildi.

Ankara’da Dehşet: Lağım Faresi Evde Uyuyan Çocuğa Saldırdı

Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hafta sonu yaşanan olay, mahalle sakinlerini tedirgin etti. Evinde uyuyan küçük bir çocuğu lağım faresi yanağından ve göz kapağından ısırdı. Annesinin fark etmesi üzerine hastaneye kaldırılan çocuk, kuduz aşısı yapılarak antibiyotik tedavisine alındı.

ANNE DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Olay sırasında büyük panik yaşayan anne Hasret Ermiş, sabaha karşı oğlunun ağlama sesiyle uyandıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Odada yüzünden kanlar akıyordu, durduramadık. Çarşafları değiştirmeye gittiğimde yatağın altından çıkan lağım faresini gördüm. Peteğin altına girdi, bağırınca kaçtı. Sonrasında banyoda olduğunu fark ettim, kapısını kapattım ama giderlerden geldiğini düşünüyoruz. Çocuğum epilepsi hastası, bu yüzden hemen Bilkent Şehir Hastanesi’ne götürdük. Kuduz aşısı ve özel ilaç tedavisi uygulandı.”

KUDUZ AŞISI VE ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ BAŞLADI

Hastanede yapılan muayenede çocuğun yüzünde açık yaralar olduğu tespit edildi. Doktorlar enfeksiyon riskine karşı özel ilaç uyguladı. Kuduz aşısının ilk dozu yapıldı, sonraki günlerde 4 doz daha uygulanacağı belirtildi. Ayrıca antibiyotik tedavisi başlatıldı.
Anne Ermiş, olayı hemen belediye ekiplerine bildirdiklerini ancak herhangi bir işlem yapılmadığını ifade ederek, “Talebiniz oluşturuldu diye mesaj geldi ama bugün üçüncü günümüz, hâlâ ilaçlama yapılmadı. Bizim çocuğumuz yaşadı, başkalarının yaşamaması için gerekli önlemler alınmalı” dedi.

MAHALLEDE TEDİRGİNLİK SÜRÜYOR

Aile, evlerinde kendi imkânlarıyla önlem aldıklarını ancak lağım farelerinin mahallede ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi. Mahalle sakinleri, özellikle çocukların sağlığı için belediyenin acilen ilaçlama çalışması yapmasını talep ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi