Düğün altınında yeni dönem Kuyumcuya gitmeden alınabilecek

Düğün ve nikah öncesinde altın alma telaşını azaltmayı amaçlayan yeni sistem Kocaeli’de kullanıma sunuldu. Kiosk üzerinden seçilen fiziki altın, sigortalı kargoyla istenen adrese gönderiliyor.

Düğün altınında yeni dönem Kuyumcuya gitmeden alınabilecek

Düğüne giderken kuyumcu arama, altını önceden satın alma ve yanında taşıma alışkanlığına alternatif olacak yeni bir uygulama başladı. İlk olarak Kocaeli’de devreye alınan “altın kiosk” sistemiyle vatandaşlar, kiosk ekranından ürün ve gramaj seçerek fiziki altın siparişi verebiliyor.

ALTIN KİOSKTAN SİPARİŞ EDİLEBİLECEK

Yeni sistem, dijital sipariş kolaylığını fiziki altın teslimatıyla bir araya getiriyor.

Kullanıcılar kiosk ekranından almak istedikleri altın ürününü ve gramajını belirleyerek sipariş oluşturabiliyor. Satın alınan fiziki altın daha sonra belirtilen adrese gönderiliyor.

Böylece özellikle düğün ve nikah gibi organizasyonlardan önce kuyumcuya gitme ve alınan altını organizasyon gününe kadar saklama zorunluluğunun azaltılması hedefleniyor.

SİGORTALI KARGO İLE ADRESE GÖNDERİLİYOR

Projeyi geliştiren Altın Anne’nin Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ecem Karaman, sistemin düğün öncesindeki altın alışverişini kolaylaştırmak amacıyla geliştirildiğini belirtti.

Karaman, kiosk üzerinden ürün ve gramaj seçilebildiğini, fiziki altının daha sonra İstanbul Kuyumcular Odası güven etiketiyle sigortalı kargo aracılığıyla belirtilen adrese ulaştırıldığını ifade etti.

Karaman’a göre uygulamayla altını önceden satın alıp yanında taşıma ihtiyacının yanı sıra kaybolma ve çalınma gibi risklerin de azaltılması amaçlanıyor.

İLK OLARAK KOCAELİ’DE BAŞLADI

Altın kiosk uygulamasının ilk adresi Kocaeli oldu. Sistemi deneyen vatandaşların özellikle kullanım kolaylığını olumlu karşıladığı belirtildi.

Uygulamanın düğün günü altını evde unutmak veya son anda kuyumcu aramak gibi sorunlara da alternatif oluşturması bekleniyor.

DÜĞÜN SALONLARINA DA GELEBİLİR

Sistemin ilerleyen dönemde daha geniş bir alana yayılması planlanıyor.

Türkiye Gazetesi’nin aktardığı bilgilere göre altın kioskların gelecekte düğün salonları, oteller ve havalimanları gibi noktalarda konumlandırılması hedefleniyor.

Böylece düğün ve nikahlarda geleneksel olarak tercih edilen fiziki altına, kuyumcuya gitmeden sipariş verme imkanı daha fazla noktaya taşınabilecek.