EYT’siz Erken Emeklilik Piyangosu 1997-2000 Arası SGK’lılara Vurdu!

EYT’siz erken emeklilik çıktı. SGK girişi 1997-2000 arası olanlar kapsama alındı. İşte erken emeklilik şartları…

EYT’siz Erken Emeklilik Piyangosu 1997-2000 Arası SGK’lılara Vurdu!

Türkiye'deki emeklilik sistemi nedeniyle vatandaşlar emekli olabilmek için uzun yıllar boyunca beklemek zorunda kalıyor. Bu sebeple emeklilik tarihini öne çekilecek formüller merakla takip ediliyor. Bu defa EYT'siz erken emeklilik imkanı sigorta başlangıç tarihi 1997-2000 arası olan kişiler için çıktı. Bu kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan avantajları değerlendirerek erken emeklilik hakkını elde edebiliyor. Erken emekli olmak isteyenler için yeni formüller ve başvuru şartları haberimizde…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son düzenlemelerle birlikte erken emeklilik artık çok daha kolay bir hale geldi. Özellikle EYT'yi kaçıranlar uzun zamandan beri yeni emeklilik formüllerini merak ediyor ve araştırıyordu. Kademeli emeklilik ya da kısmi emeklilik olarak bilinen yeni sistemle birlikte EYT'den yararlanamayan vatandaşlara erken emeklilik umudu doğdu. Bu grupta olanlar 10 yıl sigortalılık ve 1800 gün prim ve emeklilik hakkına sahip oluyor. Son dönemlerde gündemde olan kademeli emeklilik dışında da erken emekli olma fırsatları var. İşte SGK'nın sunduğu erken emeklilik imkanları…

eytsiz-erken-emeklilik-1.jpg

EYT'SİZ ERKEN EMEKLİLİK İÇİN YENİ FIRSATLAR

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz yıl kabul edilmiş ve Milyonlarca kişi için erken emeklilik yolu bu sayede açılmıştı. Ancak EYT'yi kaçıranlar da yeni formülleri merak ediyordu. Yeni erken emeklilik fırsatı sigorta başlangıç tarihi 1997 ile 2000 arası olanlara sunuluyor. En az 10 yıl çalışmış olmak ve 1800 Prim gün sayısını doldurmuş olmak bu yöntemde yeterli oluyor. Yeni emeklilik sisteminde diğer detaylar da belli oldu.

ERKEN EMEKLİ OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun milyonlarca çalışana sağladığı yeni erken emeklilik yönteminde işe giriş tarihi ve sigortalılık süresi ilk göz önünde bulundurulanlar oluyor. Ardından kişinin emeklilik puanı ve yaş yine etkenler arasında yer alıyor. Ve tabii ki cinsiyete göre emeklilik yaşı da farklı oluyor. Özellikle 1800 gün primle erken emekli olanların malullük durumuna da bakılıyor. Yani çalışma hayatı sırasında işgücü kaybı yaşayan ve bu durumu da tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporu ile belgeleyen kişiler erken emeklilik yolunda bir adım atabiliyor.

eytsiz-erken-emeklilik-2.jpg

EYT’SİZ ERKEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sigorta başlangıç tarihi 1997-2000 arası olan SGK’lılar erken emeklilik için başvurularını dilekçe ile sosyal güvenlik kurumuna yapabiliyor. E-devlet girişi yaparak erken emeklilik şartlarını taşıyıp taşımadığınızı ve emeklilik puanını doldurup doldurmadığınızı öğrenebilirsiniz. Başvuru şartlarını taşımanın durumunda emeklilik hakkınızı almak için sosyal güvenlik kurumuna dilekçe verebilirsiniz.