EYT'siz Erken Emeklilik Treni Geri Döndü! SGK Girişi 1994-1997-2005-2008 Olanlara Müjde Geldi

SGK girişi 1994-1997-2005-2008 olanlara EYT’siz erken emeklilik fırsatı geldi. EYT’yi kaçıran milyonlarca kişi bu yöntemle hemen emekli olabilir.

EYT'siz Erken Emeklilik Treni Geri Döndü! SGK Girişi 1994-1997-2005-2008 Olanlara Müjde Geldi

SSK Bağ-kur 4c'li çalışan olup erken emeklilik hayali kuranlar için EYT'siz emeklilik fırsatı geldi. Emeklilik şartlarını Zorlu bulan ve daha esnek süreçte emekli olmak isteyen vatandaşlar artık 10 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim gün sayısı ile emekli olacak. Emeklilik sürecini kolaylaştıracak ve EYT’yi kıl payı kaçıranlara erken emeklilik imkanı sağlayacak düzenlemenin detayları ortaya çıktı. Peki Kimler EYT'siz erken emekli olabilir? Erken emeklilik şartları neler?

EYT düzenlemesinin TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye'de milyonlarca vatandaş için erken emeklilik yolu açılmıştı. Günümüzde EYT’yi kaçıran vatandaşlar da yeni düzenleme bekliyor. Sosyal güvenlik kurumunun erken emeklilik imkanları sık sık araştırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına göre bazı özel durumlarda erken emeklilik hakkına sahip olmak mümkün. Özellikle SGK girişi 1994-1997-2005-2008 olanlara yeni fırsat belli oldu. Milyonlarca vatandaşa EYT'siz erken emeklilik hakkı çıktı. Peki kimler yararlanabilecek? Erken emeklilik şartları neler? EYT'siz erken emeklilik detayları haberimizde…

erken-emeklilik-1.jpg

10 YIL VE 3600 GÜN PRİM YETİYOR

Erken emeklilik bekleyen vatandaşlar için yeni düzenleme yürürlüğe girdi. prim gününü tamamlayan ancak yaş şartı nedeniyle emeklilik hakkı alamayanlara fırsat geldi. 10 yıl sigortalık süresini dolduran 3600 gün prim ödeyen kişiler erken emeklilik fırsatını elde edecek.

Ancak yaşı ilerlemesine rağmen emeklilik şartlarını tamamlayamayan vatandaşlar da var. daha düşük prim ödeyerek bu vatandaşların da erken emekli olması mümkün. Sosyal Güvenlik Kurumu, yaşı tamamlamasına rağmen emekliliğin diğer şartlarını yerine getiremeyenlere para iadesi fırsatı da sunuyor.

erken-emeklilik-2.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK DÜZENLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT’yi kaçıranlar için yeni fırsatın adı kademeli emeklilik düzenlemesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimler öncesinde erken emeklilik imkanı doğacağını duyurmuştu. Emeklilik sisteminde büyük bir reform yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kademeli emeklilik düzenlemesi ile birlikte milyonlarca vatandaşa EYT şartsız emeklilik yolunun açılacağını dile getirmişti.

Kademeli emeklilik düzenlemesi torba yasa maddeleri arasında yer alıyor ve şu anda TBMM'de bekliyor. Yaklaşık 5 milyona yakın kişiyi kapsaması beklenen kademeli emeklilik düzenlemesinin çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı. Ancak şu anda meclis yerel seçimler nedeniyle tatile girdi. O sebeple seçimin ardından kademeli emeklilik düzenlemesinin değerlendirilmesi bekleniyor.