HAKMAR ve TATBAK’a FETÖ operasyonu: Kayyum atandı
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordinasyonunda İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ’nün güncel finans yapılanmasına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında HAKMAR ve TATBAK market zincirlerinin sahibiyle birlikte 26 kişi gözaltına alındı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla FETÖ’nün finans ayağına yönelik kritik bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul merkezli 9 ilde sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, örgütle bağlantılı olduğu tespit edilen çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Türkiye genelinde yaklaşık 800 şubesi bulunan HAKMAR ve TATBAK market zincirlerine kayyum atandı.
FETÖ’NÜN KASASI ORTAYA ÇIKTI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında, FETÖ’nün finans kaynaklarından biri olduğu değerlendirilen HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi Z.D. ile ihraç edilmiş eski polis memuru C.G. de yer aldı. Örgütün talimatlarını yurtdışı yapılanmasından aldığı belirlenen Z.D.’nin, Türkiye’deki FETÖ mensuplarına düzenli olarak maddi destek sağladığı tespit edildi.
Evinde yapılan aramalarda örgütsel döküman ve dijital materyaller ele geçirilen Z.D.’nin ayrıca örgüte yakın isimleri HAKMAR bünyesinde çalıştırdığı ortaya çıktı. Z.D.’nin “Fetullah Gülen sayesinde yükseldim, servetim de gitse feda olsun” sözleri de dikkat çekti.
ŞİFRELİ ODALAR, ÖRGÜTSEL TOPLANTILAR
HAKMAR’ın İstanbul/Sancaktepe’deki genel merkez binasında yapılan aramalarda, iç içe geçmiş çok sayıda şifreli kapı ve üst düzey güvenlik sistemleri bulundu. Bu alanlarda örgütsel toplantıların düzenlendiği değerlendiriliyor.
İhraç polis memuru C.G.’nin ise HAKMAR’da yasa dışı şekilde çalıştığı, Z.D.’nin direktifleriyle farklı illerdeki örgüt üyelerine elden para dağıttığı belirlendi. C.G.’nin örgütün mahrem yapılanmasındaki isimlere ve yakın çevrelerine maddi yardımda bulunduğu da tespit edildi.
9 İLDE ŞAFAK OPERASYONU
Operasyonlar; İstanbul’un yanı sıra Ankara, Sakarya, Osmaniye, Bayburt, Giresun, Malatya, Yalova ve Bolu’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Aralarında örgütle bağlantılı oldukları belirlenen 24 kişi ile birlikte toplamda 26 kişi gözaltına alındı.
KAYYUM ATAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Soruşturma kapsamında HAKMAR Şirketler Grubu bünyesindeki üç ayrı şirket merkezine yönelik aramalarda, FETÖ’nün finans yapısını belgeleyen çok sayıda evrak ve dijital materyal ele geçirildi. Örgüte maddi kaynak sağladığı belirlenen HAKMAR ve TATBAK market zincirlerine mahkeme kararıyla kayyum atandı.
Kaynak - Haber Merkezi