Mart ayı kar yağışını getiriyor! Gün verildi lapa lapa kar geliyor

Bu yıl kış mevsiminde beklenen kar yağışı bir türlü etkisini göstermezken Şubat ayına veda ederek Mart ayını karşıladığımız günlerde de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstüne çıkmıştı.

Mart ayı kar yağışını getiriyor! Gün verildi lapa lapa kar geliyor

Kış mevsiminde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde ve zaman zaman mevsim normallerinin üstünde seyretti. Şubat ayını geride bırakarak Mart ayını karşıladığımız ilk günlerde de sıcak hava etkisini hissettirmeye devam ederken 3 Mart 2024 Pazar gününden itibaren yağışlı hava etkisini gösterdi. Yurt genelinde yağışlı bir Pazar günü geçerken meteorolojiden yeni hafta için peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji, yeni hafta için peş peşe uyarıverdi. Perşembe günü karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. İşte meteorolojiden gelen uyarılar ve son hava durumu tahminleri…

METEOROLOJİ’DEN GELEN SON TAHMİNLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hafta için hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji’den gelen son tahminlere göre, yurt genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güney Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Adana’nın batı, Mersin’in doğu çevreleri yağışlı geçecek Doğu kesimlerde ise pus ve yer yer sis beklentisi var. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu da uyarılar da yer aldı.

mart-ayi-kar-yagisini-getiriyor-gun-verildi-lapa-lapa-kar-geliyor-001.jpg

HAVA SICAKLIĞI 2 İLA 4 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklıklarının ise iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi beklenirken rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra ise orta kuvvette esecek.

mart-ayi-kar-yagisini-getiriyor-gun-verildi-lapa-lapa-kar-geliyor.jpg

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Son hava durumu tahminleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den gelen son tahminlere göre, bu hafta yurt genelinde yağış bekleniyor. Yağışın Salı günü batıda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Perşembe gününden sonra ise kuzeyden gelecek olan soğuk havanın Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışını beraberinde getirebileceği öngörülüyor.