Orman Yangınları Durdurulamıyor! Kütahya’da da Yangın Çıktı!
Yurt genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Son olarak Kütahya’nın Dumlupınar ilçesindeki ormanlık bölgede yangın çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine çiftçilerde destek oldu.
Türkiye orman yangınlarıyla sınanmaya devam ediyor. Yurdun farklı şehirlerinde meydana gelen orman yangınları ciğerlerimizi yakıyor. Hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaşması ve sert rüzgarların etkisiyle ardı ardına orman yangını haberleri gündeme geliyor. Ankara-Eymir Gölü çevresi, Karabük, Bursa, Kocaeli, Mersin, Uşak ve Kahramanmaraş’ın ardından Kütahya’da da orman yangını çıktı.
Dumlupınar’daki Ormanlık Alanda Yangın Çıktı
Kütahya’nın Dumlupınar ilçesindeki ormanlık alanda da yangın çıktığı tespit edildi. Dumlupınar ilçesindeki tarlalara yakın ormanlık alandaki yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemedi. Sert rüzgarlar nedeniyle yangının etkisini kısa süre içerisinde artırdığı görüldü. Yangının çıktığı alana çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgedeki çiftçiler ise itfaiye ekiplerine destek olmak için traktörler ve vidanjörlerle yangın söndürme çalışmalarına katıldı. İtfaiye ekipleri yangının yerleşim bölgelerine sıçramaması için yoğun çaba gösteriyor.
Soruşturma Başlatıldı
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı. Yetkililer vatandaşların yangının meydana geldiği alandan uzak durmalarını istedi.