Sıcaklıklar jet hızı ile düşecek! Mart ayı dert ayı olacak: Lapa lapa kar tarihi verildi

Son dakika haberi… Kar yağışı geliyor, sıcaklıklar birden düşecek. Mart ayında dondurucu soğuklar tüm Türkiye'yi vuracak.

Sıcaklıklar jet hızı ile düşecek! Mart ayı dert ayı olacak: Lapa lapa kar tarihi verildi

Türkiye'nin kış aylarında hasret kaldığı kar yağışı Mart ayında geliyor. Son dönemlerde yaşanan bahar havası artık sona erecek yerini kuvvetli yağışlara bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için yeni bir uyarı yayınladı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşüyor. Kara kış birden tüm yurdu etkisi altına alacak. Merakla beklenen Lapa lapa kar yağışı içinde tarih açıklandı. Herkes kışlıkları geri çıkarsın. İstanbul Ankara İzmir ve daha birçok il resmen buz kesecek. Peki İstanbul'a kar var mı? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Lapa lapa kar yağışı tarihi ve merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Türkiye genelinde son 2 haftadır neredeyse yazdan kalma bir hava yaşanıyordu. Hava sıcaklıkları özellikle Batı illerde mevsim normallerinin üstünde seyretti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı yeni uyarıyla birlikte sıcaklıklar yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak. Soğuk havalar birden çökecek ve günlerce sürecek. Üstelik kar yağışı içinde tarih verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasına göre hava sıcaklıklarının ani düşüşü ile birlikte birçok ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Peki kar ne zaman yağacak? Hangi illerde kar yağacak? İşte meteoroloji son dakika kar yağışı açıklaması…

YOĞUN KAR YAĞIŞI O İLLERİ VURACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yeni değerlendirmelere göre bu hafta sonundan itibaren yurdun iç ve Doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Birçok ilden de kar yağışı fotoğrafları gelmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yoğun kar yağışının etkisini arttıracağını bildirirken vatandaşların don ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmalarını istedi.

kar-yagisi-geliyor-1.jpg

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu raporuna göre yurdun kuzey ve batı kesimlerinde hava bu hafta sonu parçalı ve çok bulutlu olacak. Diğer bölgelerde havanın açık olması bekleniyor. İzmir Aydın Muğla ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinde ise akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara Bölgesi ile kuzey ve iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere sabah ve Gece saatlerinde pus ve Sis görüleceği tahmin ediliyor. Kar yağışı uyarısı ise Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yapıldı. Bu bölgelerde yoğun kar yağışı beklenirken yüksek kesimlerde Çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi.

MART AYINDA DONDURUCU SOĞUKLAR GELECEK

Meteoroloji uzmanları ise Mart ayında beklenen dondurucu soğuklar için vatandaşları uyardı. Hava sıcaklıklarının yeniden mevsim normallerinin altına düşeceğini belirten uzmanlar, dondurucu soğuklarla birlikte don olaylarının da görülebileceğini belirtti.