Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Müjde Az Evvel Geldi! Devrim Gibi Çözüm

Staj ve çıraklık mağdurları beklediği müjdeyi sonunda alıyor. Açıklama yapıldı, staj ve çıraklık mağdurları için yeni düzenleme yolda.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Müjde Az Evvel Geldi! Devrim Gibi Çözüm

Staj ve çıraklık mağduru yüz binlerce kişi seçim öncesi sorunun çözülmesi için hükümete çağrıda bulunmaya devam ediyor. Son olarak Kartal'da bir miting düzenleyen mağdurlar eyt'de kapsam dışı kalmalarına tepki gösterdi. Yaklaşık 250.000 kişi olduğu öğrenilen staj ve çıraklık mağdurları için yeni düzenleme müjdesi geldi. Düzenleme O tarihte hayata geçecek. Peki staj ve çıraklık mağdurlarına Erken emeklilik ne zaman çıkacak? Staj ve çıraklık mağdurları erken emekli olacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile 5 milyona yakın vatandaş için erken emeklilik fırsatı doğmuştu. Ancak EYT düzenlemesinde staj ve Çıraklık sigortası kapsam dışı bırakıldı. Bu sebeple de 250.000'e yakın vatandaş mağduru oldu. Bir süredir staj ve çıraklık mağdurları seslerini duyurmak için eylem yapmaya devam ediyordu. Son olarak Kartal'da eylem yapan staj ve çıraklık mağdurları için güzel haber var. Nihayet erken emeklilik müjdesi verilecek. Kademeli emeklilik sistemi staj ve çıraklık mağdurlarını da kapsayacak. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Staj ve çıraklık mağdurlarına Erken emeklilik ne zaman geliyor?

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI DÜZENLEMESİ YOLDA

Yüzbinlerce vatandaşın büyük bir heyecanla beklediği staj ve Çıraklık sigortası düzenlemesi için henüz Net bir tarih verilmedi. Ancak konu ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik uzmanlarından önemli bilgiler var. Sosyal Güvenlik uzmanları, kademeli emeklilik düzenlemesi için de staj ve çıraklık sigortasının da olacağını belirtiyor. Yani TBMM'de bulunan kademeli emeklilik düzenlemesinin kabul edilmesi durumunda staj ve Çıraklık sigortası mağdurları da erken emeklilik hakkına sahip olacak.

staj-ve-ciraklik-1.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?

SSK ve bağ-kurlu çalışanların yanı sıra staj ve çıraklık mağdurlarının da heyecanla takip ettiği kademeli emeklilik düzenlemesi için geri sayım başladı. Kademeli emeklilik düzenlemesinin seçim öncesinde kabul edilmesi bekleniyor da ancak bu mümkün olmayacak. Çünkü meclis 29 Şubat tarihi itibariyle yerel seçimlerden dolayı tatile girdi. Seçimden hemen sonra kademeli emeklilik düzenlemesinin TBMM genel kurulunda oylanması ve kabul edilmesi bekleniyor. Kademeli emeklilik düzenlemesinin kabul edilmesi ile birlikte aralarında staj ve çıraklık mağdurlarının da bulunduğu yaklaşık 2 milyon vatandaş erken emeklilik hakkına sahip olacak.