Tapusu Olanlara Müjde! Bakanlık Her Ay Ödeme Yapacak

Anneden babadan miras kalanlar, tapusu olanlar müjdeli haberle sevinçten havalara uçacak. Bakanlık Bundan sonra her ay tapu sahiplerine ödeme yapacak.

Tapusu Olanlara Müjde! Bakanlık Her Ay Ödeme Yapacak

Tapu sahiplerini yakından ilgilendiren bir düzenleme yürürlüğe girdi. Anneden babadan Miras kalan ve bu nedenle tapusu olanlara bakanlık tarafından her ay düzenli olarak ödeme yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda milyonlarca tapu sahibine her ay yapılacak düzenli para ödemesinin detayları da ortaya çıktı. Tapu sahibi olanlar bu fırsatı sakın kaçırmasın.

Tarım ve Orman Bakanlığı Düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile birlikte uzun süreden beri atıl durumda kalan tarım arazileri değerlendirilecek. Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, önemli açıklamayı Antalya'da düzenlenen tarım zirvesinde yaptı. Anneden babadan Miras kalan, ancak 2 yıldan bu yana Ekim yapılmayan tarla toprak ve Bağlar dijital kiralama yöntemi ile kiralanacak. Tarım Bakanlığı, tapusu olanlara bu kapsamda her ay düzenli Ödeme yapacak.

MİLYONLARCA ARAZİ ATIL OLMAKTAN KURTULACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile birlikte dijital kiralama yöntemi sayesinde milyonlarca dönümlük arazi atıl durumda kalmaktan kurtulacak. Uygulama Nisan ayından itibaren başlayacak. 2 yıldan uzun süreden beri ekilmeyen tarlalar ve araziler Bu yöntemle kiralanmış olacak.

ANNEDEN BABADAN MİRAS KALANLAR MAAŞ FIRSATI YAKALAYACAK

Tarım Orman Bakanlığı'nın başlattığı uygulama sayesinde özellikle mirasçılar her ay düzenli maaş alma fırsatına sahip olacak. Bakan yardımcısı Ebubekir Gizligider, Antalya'da düzenlenen tarım zirvesinde konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Milyonlarca vatandaşın anne Babadan kalan tarla Toprak bağ gibi yerlere sahip olduğunu belirten Bakan Yardımcısı, Miras Hukuku sebebiyle bu yerlerin işlenemediğini söyledi. En yakın yerleşim yerinden başlayarak hane hane büyüyecek şekilde bu toprakların dijital kiralama yöntemi ile kiralanacağını belirten Gizligider, Böylece mirasçıların her ay düzenli maaşı alacaklarını dile getirdi.

BAKANLIK TEK TEK TESPİT EDECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre kiralama yöntemi dijital olarak gerçekleştirilecek. Öncelik en yakın yerleşim yerlerine verilecek. Tarla bağ bahçe gibi Topraklar tek tek tespit edilecek. Yapılacak olan dijital kiralama ile altın kalan arazi sorunu çözülmüş olacak ve aynı zamanda mirasçılar da düzenli gelire sahip olacak.

Bakanlık tarafından tapu sahiplerine dijital kiralama yöntemi ile verilecek olan ücretler ise kişilerin Banka hesaplarını aktarılacak.