Bu akşam süper ay var! Türkiye'den izlenebilecek mi?

Bu akşam süper ay var. Peki Süper ay Türkiye'den izlenebilecek mi? Uzmanlar süper ayın Türkiye'den de izlenebileceğini belirtiliyorlar. Süper Ay sırasında ay, normal dolunaydan yüzde 30 daha parlak ve yaklaşık yüzde 12-14 daha büyük görünüyor.

Bu akşam süper ay var! Türkiye'den izlenebilecek mi?
Bu akşam süper ay var. Peki Süper ay Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay'ın Dünyaya en yakın olduğu zamanlardan birini yaşayacağız ve ay olduğundan büyük ve parlak olarak izlenebilecek. Süper ay için Türkiye'de geri sayım başladı. Süper Ay Türkiye'den de izlenebilecek. İlk süper ay olayını 9 Mart'ta gözlemleyebileceğiz. Diğer süper aylar 8 Nisan ve 7 Mayıs tarihlerinde gözlemlenebilecek. Uzmanlar süper ayın Türkiye'den de izlenebileceğini belirtiliyorlar.
 
SÜPER AY NEDİR? 
Ay, elips şeklinde bir yörüngede hareket ettiğinden Dünya'ya yılda en az bir kez en yakın noktaya ulaşıyor.
 
Bu geceyi özel yapan ise bu yakınlığın dolunaya denk geliyor olması. Süper Ay sırasında ay, normal dolunaydan yüzde 30 daha parlak ve yaklaşık yüzde 12-14 daha büyük görünüyor.
 
SÜPER AY NASIL İZLENİR? 
Şehirden uzak, ışığın az olduğu bölgelerde bir ekipmana ihtiyaç duymadan "Süper Ay" olayını çıplak gözle canlı olarak izleyebilirsiniz.
 
Süper Ay, her zamankinden daha parlak ve büyük olacağı için bir fotoğraf makinesi, teleskop veya kameraya ihtiyaç duymadan doğrudan çıplak gözle takip edilebilecek.
 
Geçtiğimiz yıllarda bu muhteşem gökyüzü olayından objektiflere bu kareler yansımıştı...