Ceren Damar Davası'nda beklenen karar çıktı

Hocasını 10 kez bıçakladıktan sonra bir elde silahla vurarak öldürmesi davasında sanık Hasan İsmail Hikmet ile ilgili mahkeme kararını verdi. Sanık Hasan İsmail Hikmet müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ceren Damar Davası'nda beklenen karar çıktı
Ankara'da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in asistan hocası olan ve derslerine giren Ceren Damar'ın kendisini kopya çekerken yakalamasını kendisine yediremeyip odasına giderek hocasını 10 kez bıçakladıktan sonra bir elde silahla vurarak öldürmesi davasında mahkeme kararını verdi. Sanık Hasan İsmail Hikmet müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Bir önceki duruşmada reddi hakim talebinde bulunulmuştu. Bu duruşmada bu kararın reddine karar verildi ve Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4. duruşmada zanlı hakkında kesin karar çıktı. Mahkeme Hasan İsmail Hikmet'i "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Sanığa herhangi bir iyi hal indirimi uygulanmazken salonda zaman zaman tartışmalar çıktı. Sanığın avukatının savunmasında "Hasan İsmail Hikmet Seri Katil değildir. O sadece bir kişi öldürdü.Sanık katliam yapmamıştır." demesi üzerine salondan tepkiler yükseldi. "“Sanık 17 bıçak darbesiyle öldürdü. Nasıl hunharca cinayet işlememiş” avukata tepki gösterdi.