Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan manidar cümle

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD zirvesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak manidar bir ifade kullanarak "Bizi içimizden atılan güller yaraladı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan manidar cümle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD tarafından düzenlenen ve "Dijital Gelecek" temasıyla gerçekleştirilen Vizyoner Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

''TÜRKİYE POTANSİYELİ OLAN BİR ÜLKEDİR''
"Türkiye kendi içinde çok geniş yatırım, yurt dışında çok geniş ticaret potansiyeli bulunan bir ülkedir.

Ülkemiz için çalışan, yatırım yapan, üreten, ihraç eden, yenilik ve ilerleme peşinde koşan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır.

''DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRDİK''
Milli iradenin üstünlüğünü tahkim ederek demokrasimizi güçlendirdik. Hak ve özgürlük alanlarını genişlettik

Bugün ekonomisini toparlamış, güney sınırlarındaki kuşatmayı kırmış, birlik ve beraberliğini koruyan bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz''

''YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNİN MERKEZİNDEYİZ''
Türkiye'yi ısrarla başka bir fotoğrafın içine yerleştirmek isteyenlere cevabı burada olduğu gibi güçlü vizyonlarıyla vereceklerini belirten Erdoğan, morallerini bozmak isteyenlerin heveslerini her alandaki başarılarıyla kıracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke olarak dünyada ve bölgede süren tarihi bir yeniden yapılanma sürecinin tam merkezinde yer aldıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türkiye'nin içinde olmadığı, rıza göstermediği, katkı vermediği hiçbir projenin, bu bölgede hayata geçirebilmesi mümkün değildir. İnancımıza, ahlakımıza, vicdanımıza uymayan, tarihimizle ve kültürümüzle çelişen hiçbir projenin içinde yer almadık, almayız. Aksi bir durumu medeniyetimize ve ecdadımıza ihanet olarak görürüz.

''İÇİMİZDEN ATILAN GÜLLER YARALAMIŞTIR''
Bu onurlu duruşun bir bedeli var. Son yıllarda başımıza gelen her hadise işte bu bedelin bir parçasıdır. Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır. Aşık Reyhani ne güzel söylemiş, 'Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül odur ki ötüşünde zar ola, dost odur ki dar gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur.' Evet biz de ülkemizin dar günlerinde fikrine, zikrine, siyasetine bakmaksızın herkesin milletimize yar olmasını beklerdik. ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz."

''MÜREFFEH BİR MİRAS BIRAKACAĞIZ''

Geleceğimize güvenle bakıyoruz, umutlarımızı tazeliyoruz, hep birlikte işimize, gücümüze sarılıyoruz. İnşallah 2023 hedeflerimize de ulaşacak, çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmeleri için güvenli ve müreffeh bir ülke mirası bırakacağız."