Erdoğan: El Bab tamamlanmak üzere

Suriye'de düşmesi an meselesi haline gelinen El Bab'la ilgili İzmir'deki bir açılışta sıcak mesajlar veren Erdoğan, kendilerini eleştirenlere de saf bunlar diyerek tepki gösterdi. İşte Erdoğan'ın LNG Transfer Merkezi açılışında yaptığı açıklamanın satırbaşları..

Erdoğan: El Bab tamamlanmak üzere

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de yaptığı bir LNGTerminali açılışında El Bab’daki son durumla ilgili bilgi vererek, devletpolitikasına yöneltilen eleştirilere cevap vererek meseleye bakışlarınıaçıkladı. İşte Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından satırbaşları…


EL BAB TAMAMLANMAK ÜZERE

Terörü toprağa gömeceklerini söyleyecen Erdoğan, El Bab’dakidurum içinde “Neredeyse tamamlanmak üzere” diyerek operasyonların son aşamasınagelindiğinin sinyalini verdi. Ülkede yatırımların hız kesmeden devam edeceğinisöyleyen Erdoğan, Kilis’e roket düşünce sesi çıkmayanların bugün orada neişimiz var dediğine dikkat çeken Erdoğan bu kişiler için “Saf bunlar” tabirinikullandı.


YATIRIM YAPAN İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR

Türkiye’nin ayağına çelme takmak isteyenlere inat yatırımyapan iş adamlarına teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin doğalgazıpetrolü olmasa da genç insan gücünün olduğuna dikkat çekerek, bu enerjinindoğru kanalize edildiğinde büyük bir kaynak olduğuna dikkat çekti.


Aliağa’da kurulan tesisinde artan enerji ihtiyacının birgereği olarak kurulduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu tesisin Karadeniz’e Akdeniz’ede hizmet vereceğini açıkladı.


BU YATIRIMLAR ÜLKENİN SİGORTASI

Son yıllarda enerji tüketiminde büyük artışlar olduğunudikkat çeken Erdoğan, alternatif enerji kaynaklarının her zaman ülkeninsigortası olduğunu vurguladı. Azim ve birliğin ortaya konulmasıyla Türkiye’nindünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinin zor olmadığını söyleyenErdoğan, genç nüfusa dikkat çekti.


14 YILDA 3 KEZ DAHA BİRLEŞTİRDİK

Avrasya Tüneli’nin açılışına dikkat çeken Erdoğan Cumhuriyetboyunca Asya ve Avrupa’nın sadece 2 kez birleştirilebildiğine dikkat çekerek, “14yılda bakın biz 3 kez daha Asya’yla Avrupa’yı birleştirdik." dedi.  Avrasya Tüneli’nepara verilmediğine dikkat çeken Erdoğan, “Para vermeden para alacağız.” Diyerekyaptıkları yatırım stratejilerine dikkat çekti. Güven olduğu zaman insanlardaher taşın altına ellerini sokabildiklerini söyleyen Erdoğan,Türkiye’nin hız kesmedenyatırımlarına devam edeceğini söyledi.