Erdoğan'dan ABD'ye yılanlı çok sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de yapılan TÜBİTAK Ödül Töreni’nde Amerika’ya yine en üst perdeden eleştirilerini dile getirdi ve “Bizim yanımızda olacaksınız.Terör örgütlerinin yanında değil. NATO’da sizin müttefikiniz terör örgütleri değil!” Dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye yılanlı çok sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninde yaptığı konuşmasında Suriye’deki gelişmeler ve ABD’nin bölgedeki tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  


UYARMAMIZA RAĞMEN YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin uzun süreden beridir batılı ülkeleri terör örgütlerine silah yardımı yapmama konusunda defaatle uyarılarda bulunduklarını fakat en başta Amerika olmak üzere bir çok ülkenin çeşitli harf oyunlarıyla kendilerini ortaya çıkaran terör örgütlerine silah yardımında bulunduklarını, Türkiye’nin neden silah gönderdiniz sorusuna ise “Silah değil mümimmat gönderdik.” Gibi kaçamak cevaplar verdiklerini söyledi. 


“Bunları dile getirdiğimizde beyefendiler rahatsız oluyorlarmış.” Diyen Erdoğan, “Biz bunları yutmayız.” Diyerek kararlılığını gösterdi. 


NATO BİZİ YALNIZ BIRAKIYOR


NATO üyesi olan Türkiye’nin üzerine Suriye’den roketler yağarken ve bugün El Bab’da DEAŞ’ın belini kıran operasyonda yalnız bırakıldığına dikkat çeken Erdoğan, Amerika’ya seslenerek NATO içinde ortaklığın  ittifakı gerektirdiğini hatırlattı. ABD’ye “Terör örgütlerinin yanında değil bizim yanımızda yer alacaksınız.” diye seslenen Erdoğan, “Bugün El Bab’da DEAŞ’a büyük zaiyatlar verdiriyoruz. Ama bakıyorsunuz koalisyon güçlerinden destek yok. Güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görmüyoruz.” Cevabını verdi. 


ÖSO BİR DİRENİŞ HAREKETİDİR


ÖSO’ya kafayı takanlar olduğunu söyleyen Erdoğan, ÖSO’nun bir terör örgütü olmadığını, Amerika’nın başlarda “birlikte kuralım” dediği Ilımlı muhaliflerden oluşan bir direniş hareketi olduğuna dikkat çekti.  Kendi toprakların Ilımlı Muhalifleri yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Erdoğan, hala Türkiye DEAŞ’ı destekliyor propagandası yapmaya çalışanların olduğuna dikkat çekti. 


BERABER YATTIĞINIZ YILANLAR SİZİ ZEHİRLER


Yılanla yatağa girenin bir gün o yılan tarafından zehirleneceğini söyleyen Erdoğan, terör örgütleriyle iş tutanların olduğunu ve bunların er geç terör belasıyla yüzleşeceklerini söyledi. “Ülkemizde patlayan bombaları film seyreder gibi izliyorlar.” Dediği ülkelerin bir gün aynı akıbetle karşı karşıya kalacaklarını ifade ederek bu ülkeleri ikaz etmeye devam edeceklerini söyledi.