İstanbul’da yarın okullar tatil edilecek mi? Cevabı bu açıklamada

Binlerce öğrenci kar yağışının esir aldığı İstanbul’da yarın okulların tatil edilip edilmeyeceğini soruyor. İstanbul Valisi’nden bu konuda net bir açıklama gelmedi ama AFET Yönetim Uzmanı’ndan tatil olup olmayacağına dair önemli bir açıklama geldi.

İstanbul’da yarın okullar tatil edilecek mi? Cevabı bu açıklamada

 İstanbul’da yarın okullar tatil edilir mi?

İstanbul’da yoğun kar yağışının dün biraz etkisini yitirdikten sonra bugün tekrar etkisini arttırması bekleniyor. Daha sonra kar yağışının doğuya doğru kaymasıyla İstanbul’da hafif güneşin görünmesi ve akşam soğuğuyla birlikte ciddi bir buzlanma bekleniyor.

 

Ara sokaklarda ciddi sıkıntılar var

Ana yollar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlense de ara caddeleri temizlemek görevi ilçe belediyelerinin görevi. Ara sokaklarda dün akşam ana haber bültenlerine de yansıyan ciddi sıkıntılar olduğu biliniyor.

 

Tatil kararı bugün açıklanabilir

Tatilin olup olmayacağını bugün ara sokaklarda yapılacak temizlik çalışmaları belirleyecek. Eğer ilçe belediyeleri ara sokakları iyi temizlerse yarın İstanbul’da okullar tatil edilmeyecek. Ama ilçe belediyeleri ara sokakları temizlemezse ve buzlanma meydana gelirse yarın İstanbul’da okulların tatil edilmesi gerekebilir.

 

Afet Uzmanı’ndan tatil görüşü

Valilikten bu konuda akşam saatlerinde bir açıklama gelmesi beklenirken, Afet Yönetimi Uzmanı Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu’da bu ihtimallere dikkat çekiyor ve ara sokaklar temizlenmezse ve buzlanma da olursa okulların tatil edilmesi gerektiğini söyledi. Bu noktada ara sokakların temizliğiyle ilgili ilçe belediyelerinin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyleyen Kadıoğlu, tatil edilip edilmeyeceği kararının yetkili mercilerce verileceğini söyledi.