Rus Büyükelçi öldürüldü Katilin kimliği şok etti!

Dün gece Ankara'da 19:00 sularında gelen haber dünya gündemine bomba gibi düştü. Bir büyükelçinin yaşamını hunharca öldürdüğü saldırı sonrası katilin kimliği ve mesleğiyle Türkiye'de ikinci bir şok etkisi yaptı.

Rus Büyükelçi öldürüldü Katilin kimliği şok etti!

Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov dün akşam Çankaya Belediyesi'nin düzenlediği bir grubun Rusya'ya gidip orda çektiği fotoğraflardan oluşan bir serginin açılışında konuşma yaptığı esnada içeri de bulunan koruma görünümlü biri tarafından kafasına ateş edilerek öldürüldü. 

 

Başkentin gündemine bomba gibi düşen siyasi suikast sonrası olay yerine emniyet birimleri intikal etti. Saldırgan Karlov'un başından ayrılmayarak büyükelçiye tıbbi müdalenin yapılmasına engel oldu. Yanında koruma taşımamasıyla birlinen Rus Büyükelçi'nin Türk-Rus ilişkilerinin bozulmasından bu yana ilk kez bir sergi etkinliğine katıldığı ortaya çıktı. 3 kişinin de hafif şekilde yaralandığı olayın ayrıntıları ilerleyen saatlerde ortaya çıktı. 

 

Sosyal medyada saldırıyla ilgili bir çok söylenti dolaşırken önce Rus Basını sonra Rus Dışişleri Bakanlığı Büyükelçi'nin yaşamını yitirdiğini açıkladılar. Büyükelçiyi öldüren kişinin kimliğini ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. 

 

Büyükelçiyi öldüren kişiyle ilgili sahte polis kimliği sahte rozet gibi şeyler söyleniyordu Soylu'nun açıklaması öncesi ama Süleyman Soylu konuştuğunda saldırıyı yapanın Aydın Söke doğumlu Mert Mevlüt Altıntaş olduğu ve Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde halen görevde olduğun açıklayınca eylemi gerçekleştirenin gerçekten bir polis olduğu ortaya çıktı. 

 

Olay sonrası Türkiye ve Rusya arasında sürekli bir iletişim sağlandı ve Putin Erdoğan'ı arayarak olayla ilgili detaylı bilgi aldı ve suikastin iyileşen Türk-Rusya ilişkilerini bozmaya yönelik bir girişim olduğunu dile getirdi.