Türk Bayrağını yırtan Yunan vekil kim?

Avrupa Parlamentosu'nda Türk Bayrağını yırtan Yunan vekile tepkiler çığ gibi artıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından da sert bir dille eleştirilen Yunan Vekilin dosyasının oldukça kabarık olduğu belirtiliyor. İşte gündeme damgasını vuran Türk Bayrağı'nı yırtan Yunan vekille ilgili detaylar..

Türk Bayrağını yırtan Yunan vekil kim?

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Ioannis Lagos bugünkü oturumda bir skandala imza attı ve tüm taraflardan yaptığı hareket tepkiyle karşılandı. 

 

YUNAN VATANDAŞLARININ HAKLARI NE OLACAK

Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Ioannis Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" diyerek tepki gösterdi.

 

Lagos, Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı olduğunu, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara uğradığını iddia etti.

 

"TÜRKİYE HER İSTEDİĞİNİ YAPIYOR"

Irkçı Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor.


TÜRKİYE BAYRAĞI YIRTIP ATILIR

İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz." diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak, büyük bir provokasyona imza attı.

 

Buna karşılık oturumun yöneticisi, itidal çağrısında bulunarak bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söyledi.


AB'DEN TEPKİ GELDİ

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Twitter'dan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu etiketleyerek, AP'deki Genel Kurulda Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline tepki gösterdi.


"AŞIRI SAĞIN BRÜKSEL'DE YERİ YOK"

Türkiye'nin AB'ye aday ülke olduğunun altını çizen Sanchez, "İlişkilerimiz halihazırda çok iyi olmayabilir. Ancak bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz. Aşırı sağın, İslam karşıtı söyleminin Brüksel'de yeri yok." ifadelerini kullandı.

 

TWİTTER HESABI ASKIYA ALINDI

Küstah vekilin Twitter hesabını ifşa eden Türk kullanıcılar, Lagos'a üst üste Türk bayrağı emojilerini gönderdi.

 

Bazı kullanıcılar ise Yunan vekile; tankla, Mustafa Kemal Atatürk ile ve çizilen haritalarla cevap verdi.

 

Türk bayrağını yırtan Yunan vekile Twitter'dan tepkinizi göstermek istiyorsanız, tıklayın!

 

Türk Twitter kullanıcılarının seri şikayetlerinin ardından Yunan vekilin hesabı askıya alındı.