Türkiye'de korona virüs vakası hangi ilde görüldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gece 12:50'de kameraların karşısına geçerek açıkladığı Türkiye'de İlk Korona Virüs vakasının çıktığını açıklaması üzerine vatandaşlar Korona Virüs vakasının hangi ilde görüldüğünü merak ediyor. Sağlık Bakanı'na bu soru yöneltildi ve Bakan Koca, "Bunun hasta mahremiyeti gereği açıklanmıyor." dedi.

Türkiye'de korona virüs vakası hangi ilde görüldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece saat 1'de kameraların karşısına geçerek bugüne kadar Türkiye'nin başarılı bir çalışma yaptığını ve Korona Virüs'ün Türkiye'ye girmesini engellemeyi başardığını belirterek, "Şimdi size üzücü ama korkutucu olmayan bir haber vereceğim. Ülkemizde ilk korona virüs vakasına bu akşam rastlandı. Bu akşam hastaneye başvuran bir erkek vatandaşımızda Korona Virüs test sonucu pozitif çıktı." dedi. 


Sağlık Bakanı Koca'ya gazeteciler hastanın hangi hastanede ve hangi ilde olduğunu sormaları üzerine Sağlık Bakanı bunu hasta mahremiyeti gereği açıklayamayacaklarını söyledi. Hastanın erkek bir hasta olduğu ve Avrupa'ya gidip geldiğini söyleyen Bakan Koca, sağlık durumunun şu an iyi olduğunu söyledi.


Karantina altına alınan bir kişi salgın anlamına gelmez diyen Sağlık Bakanı söz konusu kişinin ailesinin ve yakın çevresinin gözetim altına alındığını belirterek, sorunun küresel savunmanın ulusal olduğunu söyledi.


Dünya Sağlık Örgütü'ne hastayla ilgili bilgilerin aktarılacağı ve bilgi verileceğini belirten Sağlık Bakanı Koca, zaruri olmadıkça vatandaşlardan yurt dışına çıkmamalarını istedi.