Türkiye'de korona virüste 1 Mayıs verileri umutları arttırdı

Türkiye'nin korona virüsle ilgili gelen verilerindeki iyimselik devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Mayıs verilerini açıklarken özellikle iyileşen sayısındaki artışa ve yoğun bakımdaki hasta sayısındaki azalışa dikkat çekti.

Türkiye'de korona virüste 1 Mayıs verileri umutları arttırdı

1 Mayıs 2020 gününe ait veriler Türkiye'de salgının düşüşe geçtiğine dair umutları arttırdı. Vefat eden sayısının 90'nın altına düşmesi ve iyileşen hasta sayısının 5 binler civarında olmasıydı en sevindirici gelişmelerdi. 41 binin üzerinde test yapılmasına rağmen vaka sayısının 2 bin 100'lerde olması da Türkiye'de yeni vaka sayısındaki düşüşü net olarak gösterdi. 


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün açıkladığı verilerle birlikte Twitter'den yaptığı açıklamada iyileşenlerin sayısının toplam vaka sayısının neredeyse yüzde 45'ine ulaştığı bilgisini verdi. Ayrıca Bakan Koca, bugünkü verilerde iyileşen hasta sayısının yeni vaka sayısının 2.25 katı olduğuna da dikkat çekerek tedbirin elden bırakılmamasını istedi. 



Yoğun bakımdaki hasta sayısının 1,500'ün altına inmiş olması da yine diğer umut veren verilerden biri oldu. Bugün entübe sayısında hafif bir yükseliş olsa da, bunun nedeninin entübe durumda bazı vakaların 30 güne kadar kalabilme durumlarının olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.