Van Valisi'nden belediyede görevden uzaklaştırmalar açıklaması

Van'ın dünden beri gündeminin ilk sırasında yer alan görevden uzaklaştırmalarla ilgili Van Valisi İbrahim Taşyapan bugün sessizliğini bozdu. Görevden uzaklaştırmaları doğrulayan Vali Taşyapan, bu kişilerin işten çıkarılmadıklarını sadece soruşturmaları tamamlanana kadar bir tedbir olarak bu kararın alındığını söyledi.

Van Valisi'nden belediyede görevden uzaklaştırmalar açıklaması

HABER GAZETE - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, 190 belediye çalışanının görevden uzaklaştırıldığını söyledi. 


Gazetecilere açıklamalarda bulunan Taşyapan, "Bazı arkadaşlarımız hakkında bazı çalışmalar devam ettiği için uzaklaştırma işlemi yaptık. Bu geçici bir durum. Daha sonra onlar hakkındaki işlemlere göre süreç sonuçlandırılacak. Sözleşmeli personelin de sözleşmelerini askıya aldık sadece. İşten çıkarılma gibi bir durum söz konusu değildir. Bu görevden uzaklaştırmalar bir tedbirdir, daha sonra iade edilebilir. Büyükşehir Belediyemizde işçi, memur dahil 190 civarında bir açığa alma söz konusu. Bu tedbir olarak yapılan bir işlem. Sonuçlanınca da gereken çalışmalar yapılacak. İlçe belediyelerimiz de kendi içinde bu tür çalışmalar yürütüyor" dedi.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı


82 KİŞİ SABAH SAATLERİNDE GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

82 kişinin daha bu sabah saatlerinde görevden uzaklaştırıldı. 


 İŞTE O İSİMLER

Harun Mamak, Behice Sedal Gül, Fırat Ayan, Nurullah Kurt, Mustafa Avcı, Can Taylan Akdemir, İlyas Yıldırım, Şehmuz Erek, İsmez Bilmez, Emin Kumin, İsmail Aşkan,Veysel Şener, Hasan Akın, Recep Elmas, Tolga Ece, İlhami Çalışkan, Engin Kotay, Semra Çağlar, Hülya Değirmencikanat, Songül Bağlars, Adem Şimşek, Hasan Hüseyin Aslan, Veysi Dorgun, Alev Çelik, Heliz Aspaslan, Erol Aslan, Şahin Şanlı, Musa Bayık, Ayfer Gelibolu, Ercan Gülmez, Ferit Aydın, Resul Türfend, Hamdi Bayhan, Mehmet Şirin Elçi, Çetin Adıyaman, Suphi Parlak, Fırat Ece, Metin Şimşek, İdris Elmas, Cemil Ertaş, Ebubekir Turan, İlhan Çağala, Nizamettin Kaya, Süleyman Seven, Şaban Sarıbulak, Şeki Gürsoy, Şemhuz Ankay, Yusuf Çiftçi, Abdulhekim Kaplan, Abdulkerim Gecer, Abdurrahman Abi, Ali Yılmaz, Bedrettin Cantekili, Cengiz Yayla, Delil Aksoy, Emin Koçak, Erdal Kılıç, Halil Turan, Hasan Yılmaz, Haydar Acar, Helima Parlak, Hikmetullah Çelikel, İshak Arslan, İsmail Ceylan, İsmet Aslan, Mahmut Benek, Mehmet Ali Sönmez, Mehmet Baydar, Metin Coşkun, Mustafa Tunar, Nedim Sevinci, Ömer Tekin, Ramazan Aslan, Ramazan Dayan, Selahattin Turgut, Rıfat Pelen, Sabri Yağızer, Sedrettin Aksoy,

 

BUGÜN VASKİ'DE 52 KİŞİ DAHA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Van Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarmalar devam ediyor. Dün 59 kişi görevden uzaklaştırılma verilen Büyükşehir belediyede bugün sabah saatlerinde 82 kişinin ardından VASKİ’de çalışan 52 kişi daha görevinden uzaklaştırıldı. İki günde toplamda 193 işçi görevinden uzaklaştırldı. 


İŞTE O İSİMLER…

İrfan Öner, İsa Adakan, Kamuran Demir, Kasım Tiniç, Mahfuz Keskin, Mahsut Şeker, Mazlum Erol, Mehmet Öner, Hakan Çiftçiler, İbrahim Koyun, Özlem Mutlu, Veysi Yüzgeç, Rahmi Varol, Şilan Seyhan, Sacit Aktaş, Davut Yiğit, Çağlar Demirci, Diyadin Işık, Dilek Aker, Ferhat Dayan, Erdal Kaval, Salih Hezer, Ertan Çelik, Savaş Akbaş, Eşref Elter, Fatih Koç, Şenol Er, Yunus Balka, M.Halit Çagan, M. Nuri Bedir, Melike Çoğaç, Mesut Balcı, Mevan Zirek, Mevlüt Kaplan, Murat Uçuş, Necdet Demir, Orhan Özdoğan, Ömer Çiftçi, Özhan Peker, Ali Çiftçi, Aysun Kapan, Gülistan Temel, Ayten Doğan, Barış Acar, Agit Gökalp, Ceylan Tunç, Basri Akbulak, Bişenk Kara, İrfan Civakli, Günay Akdeniz, Habip İcat.


Kaynak: Van Sesi Gazetesi