1 Nisan resmi tatil mi? Seçim sonrası kimler idari izinli olacak?

1 Nisan, seçim sonrası idari izin durumu merak ediliyor. Kimler idari izinli sayılacak? 1 Nisan resmi tatil mi?

1 Nisan resmi tatil mi? Seçim sonrası kimler idari izinli olacak?

Türkiye genelinde, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ardından, 1 Nisan tarihindeki idari izin durumu merak konusu oldu. Oy verme işlemlerinin okullarda yapılacağı bu önemli günde, seçim görevlileri yoğun bir çalışma sürecine giriyor. Oy sayımı ve tutanakların hazırlanması işlemleri genellikle gece geç saatlere kadar devam edebilir.

1 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

1 Nisan tarihine yönelik resmi bir tatil kararı bulunmamaktadır. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bir kararla, seçim sürecinde görev alacak kamu personelinin seçim sonrası dinlenmeleri adına 1 Nisan'da idari izinli sayılmaları kararlaştırıldı.

KİMLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK?

Seçim günü sandık kurullarında görev alacak olan memurlar, 1 Nisan Pazartesi günü idari izinli olacaklar. Bu durum, sandık başkanı, sandık memuru ve bina sorumlusu gibi görevlerde bulunan kamu çalışanlarını kapsamaktadır. Ancak, tüm öğretmenlerin bu izinden faydalanabilmesi için, seçim sürecinde aktif olarak görev almış olmaları gerekiyor.

OKULLARIN TATİL DURUMU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı gereğince, 1 Nisan tarihinde okullar tatil edilmiştir. Bu karar, seçim görevlilerinin dinlenme ihtiyacını göz önünde bulundurarak alınmıştır. Ancak, öğretmenlerin ve diğer eğitim personelinin idari izinli sayılmaları için, seçimlerde belirli görevler üstlenmiş olmaları şarttır.

Bu bilgiler ışığında, 1 Nisan'da seçim görevi almayan kamu çalışanları ve vatandaşlar için normal bir iş günü olarak devam edeceği, ancak seçim görevlileri için bu tarihin idari izin olarak değerlendirileceği anlaşılmaktadır.