300 bin lira maaşı var ama işçi bulunamıyor! Bu mesleği biliyorsanız aylık 300 bin lira kazanabilirsiniz

Aylık 300 bin TL maaş veren ancak çalıştıracak eleman bulamayan bir firma aylık kazanca rağmen operatör bulamamaktan dert yanıyor. Firma sahibinden konuyla ilgili açıklama gelirken 300 bin lira maaşla işçi bulunamadığına vurgu yapıldı.

300 bin lira maaşı var ama işçi bulunamıyor! Bu mesleği biliyorsanız aylık 300 bin lira kazanabilirsiniz

Elazığ’daki bir firma aylık güzel bir maaşa rağmen makas operatörü bulamamaktan şikayetçi. Binaların yıkımında çalışacak makas operatörlerine 300 bin TL’ye kadar maaş teklifi sunan firma, buna rağmen çalıştıracak operatör bulamadığını söylüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan firma sahibi, makasın boş beklediğini ve bu maaşa rağmen eleman bulamamaya anlam veremediklerini belirtti.

AYLIK 300 BİN TL’YE KADAR MAAŞ TEKLİFİ

Binaların yıkımında çalışacak makas operatörü arayan Elazığ’da bir firma, aylık 300 bin TL maaş teklifine rağmen çalıştıracak operatör bulamadıklarını söylüyor. Makas operatörü mesleğine olan ihtiyaç artarken Elazığ’daki firmanın sahibi eleman bulamamaktan şikayetçi. Firma sahibi, 300 bin lira maaş teklifine rağmen personel bulamadıklarını söylüyor.

300-bin-lira-maasi-var-ama-isci-bulunamiyor-bu-meslegi-biliyorsaniz-aylik-300-bin-lira-kazanabilirsiniz.jpg

MAKAS PERSONEL OLMADIĞI İÇİN BOŞTA BEKLİYOR

Binaların yıkım aşamasında önemli bir rolü olan makasın 20 milyon liralık değerde olduğunu anlatan hafriyat firmasının sahibi, personel ihtiyacından dolayı makasın boşta beklediğini söyledi. 6 Şubat depremlerinden sonra makas operatörü mesleğinde de ihtiyaç arttı. Elazığ’daki firma sahibi de saha çalışmalarının devam ettiğini ancak operatör bulunamadığı için makasın boşta beklediğini belirtti. Bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için makasın önemli bir araç olduğunu söyleyen firma sahibi, İHA'ya yaptığı açıklamada, makas operatörü bulunamadığı için saha çalışmalarında da zaman zaman aksamalar olduğunu ekledi. Makinenin boşta beklemesinin maddi zarara yol açtığı gibi zaman kaybına da sebep olduğunu belirtti.

300-bin-lira-maasi-var-ama-isci-bulunamiyor-bu-meslegi-biliyorsaniz-aylik-300-bin-lira-kazanabilirsiniz-001.jpg

‘AYLIK 300 BİN TL MAAŞ VERİYORUZ AMA OPERATÖR BULAMIYORUZ’

Tam 20 yıldır sahada çalıştıklarını söyleyen hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, makas operatörü bulunamamasından dolayı sitem etti ve ‘6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ilk günden bu yana sahadayız ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda çok büyük yatırımlar da yaptık. Depremlerden sonra binaların yıkım aracı makas çıktı. Bugünkü değeri 20 milyon lira olan makasa operatör bulamıyoruz ve makinemiz yatıyor. Makas operatörüne aylık 300 bin TL maaş veriyoruz ama operatör bulamıyoruz. Makasımız da bu sebeple boşta bekliyor. Eleman yetişmiyor. Bizim de anlam veremediğimiz bir olay.’ dedi.