Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir

Geçtiğimiz yıl kasım ayında tutuklanan Nihal Candan, birkaç gün önce sağlık sorunları sebebiyle tahliye edildi.

Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir

Müşteki avukatı ise Nihal Candan'ın tahliye olmasına itirazda bulundu. Mahkeme itirazı haklı bulursa Candan yeniden cezaevine girecek. Nihal ve Bahar Candan kardeşler, geçtiğimiz yıl kasım ayında dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Marmara Cezaevi'nde bulunan Nihal Candan anoreksiya hastalığı sebebiyle kilo kaybettiği ve bağışıklık sisteminin çökmek üzere olduğu gerekçesiyle doktor onayıyla tahliye olmuştu. Candan'ın serbest kalmasına müşteki avukatları itirazda bulundu.

nihal-candan-yeniden-cezaevine-girebilir.jpg

İTİRAZ ETTİLER

Gazeteci Emrullah Erdinç sosyal medya hesabından konuyla ilgili belgeleri paylaşarak "Nihal Candan'ın sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilmesine müşteki avukatları itiraz etti. İtiraz haklı görülürse Nihal Candan'a yeniden cezaevi yolu gözükecek. İşte o itirazın belgesi" şeklinde konuştu. Cezaevinden çıktıktan sonra kendi imkanlarıyla evine ulaşım sağlayan Nihal Candan, tahliye olduktan sonra soluğu kuaförde aldı. Kanal D Ana Haber'e röportaj veren Nihal Candan "Hep doktorlarlaydım bu süreçte. Polisten çok doktor gördüğüm bir süreçti. En çok ailemi özledim. Benim ailemden bir parça yanımdaydı o benim şansımdı. Biraz tabi rahatsızım. Sadece nefes darlığıyla bu durumu atlattığım için inanılmaz derecede memnunum" ifadelerini kullandı.

nihal-candan-yeniden-cezaevine-girebilir-001.jpg

KARDEŞİNİ GÖRMEYE GİTMEYECEK

Oldukça bitkin görünen ve bir deri bir kemik kalan Nihal Candan'ın yüzünden de çok kilo verdiği de dikkat çekti. Cezaevinde kitap okuyup televizyon izleyerek zaman geçirdiğini dile getiren Nihal Candan, yaşadığı travmalardan ötürü tutuklu bulunan kardeşi Bahar Candan'ı ziyarete gidemeyeceğini sözlerine ekledi.