31 Mart’a günler kala bir siyasi parti Yerel Seçimlerden çekildi

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere sayılı günler kalırken gündem yakından takip ediliyor. Siyaset gündeminde de Yerel Seçimler ilk sırada yer almaya devam ederken seçime günler kala yeni bir gelişme yaşandı.

31 Mart’a günler kala bir siyasi parti Yerel Seçimlerden çekildi

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde Yerel Seçimler için sandığa gidiyor. Yerel Seçimlere doğru geri sayım devam ederken siyaset gündeminde de seçim yoğunluğu yaşanıyor. YSK’nın belirlediği takvime göre, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçilecek. 31 Mart’a az bir süre kalırken bir son dakika gelişmesi yaşandı ve oy pusulasında 29. sırada yer alan Genç Parti’nin Yerel Seçimlere katılmama kararı aldığı açıklandı. Bu kararın ardından seçime katılacak parti sayısı 34’e indi.

GENÇ PARTİ SEÇİME KATILMAYACAK

2024 Yerel Seçimleri, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Seçime sayılı günler kalırken siyaset gündeminde de yoğunluk yaşanıyor. Siyasette gündem Yerel Seçimler olmaya devam ederken tüm gelişmeler ve son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Yerel Seçimlere sadece 38 gün kalırken bir parti seçime katılmama kararı aldı. Oy pusulasında 29. sırada yer alan Genç Parti, Yerel Seçimlere katılmayacağını duyurdu.

SEÇİMEKATILACAK SİYASİ PARTİ SAYISI 34’E İNDİ

Genç Parti’nin Yerel Seçimlere katılmama kararının ardından seçime katılacak olan siyasi partilerin sayısında da azalma yaşandı. Genç Parti’nin bu kararı sonrası seçime katılacak siyasi parti sayısı 34’e indi. 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında aday listelerinin kesinleşeceği 3 Mart 2024 tarihine kadar siyasi partilerden seçime katılamayacağını bildiren olursa oy pusulalarındaki yerleri kaydırılarak yeniden oluşturulacak.

31-mart-agunler-kala-bir-siyasi-parti-yerel-secimlerden-cekildi.jpg

YENİLİK PARTİSİ DE SEÇİME KATILMAYACAĞINI DUYURMUŞTU

Genç Parti’nin seçime katılmayacağını açıklamasının ardından 29. sırada yer alan Genç Parti’nin oy pusulasındaki sıralamadan çıkarılacağı ve bu güncelleme sonrasında 30. sırada yer alan Aydınlık Türkiye Partisi 29. sıraya, 31. Sırada yer alan MHP 30. sıraya, 32. sırada yer alan Türkiye İşçi Partisi 31. sıraya, 33. sırada yer alan Demokrasi ve Atılım Partisi 32. sıraya ve Saadet Partisi 33. sıraya, Vatan Partisi ise 34. sıraya geçecek. Öte yandan Yenilik Partisi’nden gelen açıklamayla partinin Yerel Seçimlere katılmayacağı duyurulmuştu. 3 Mart’a kadar seçime katılmayacağını bildiren siyasi parti olması durumunda oy pusulasındaki yerler kaydırılarak sıralama yeniden oluşabilir.