81 ilde oy verme işlemleri başladı

31 Mart yerel seçimleri için 81 ilinde oylarımı işlemleri başladı. Türkiye'nin dört bir yanından 08.00'den itibaren vatandaşlar sandık başına gidiyor.

81 ilde oy verme işlemleri başladı

Türkiye bugün, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 81 ilde sandık başına gidiyor. 31 Mart yerel seçimleri 32 ilde sabah 7.00’den itibaren başlarken diğer illerde ise 8.00'de vatandaşlar sandık başına gitti.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre saat 07.00'de oy kullanma işlemlerine başlayan iller , Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis oldu. Bu illerde oy verme işlemlerimize saat 16.00'da sona erecek.

Diğer illerde oy verme işlemleri saat 08.00'de başladı, saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Büyükşehir olan illerde, vatandaşlar bile büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı ve belediye meclis üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanacak.

Büyükşehir olmayan illerde ise Belediye Başkanı, il genel meclis üyeliği, Belediye meclis üyeliği, muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanılacak. Köylerde de yine il genel meclis üyeliği ve muhtarlık ve ihtiyar meclisi için oy kullanılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı oy pusulaları beyaz renkli olurken İl Genel Meclisi üyeliklerine ilişkin pusulalar turuncu, Belediye Başkanlığı sunumları mavi, belediye meclisi üyeliğine ilişkin pusulalar ise sarı renkli olarak basıldı. Oy pusulalarının tamamı tek zarfa atılacak.

Ayrıca yatağa bağımlı seçmenler ve hastalığı olanlar için de seyyar sandıklar oluşturuldu. Bu seçmenler seyyar sandıkları aracılığı ile oy verebilecek.