Ak Parti MYK konuşmaları sızdı! 4 saat gizli toplantı yapılmıştı

AK Parti'de MYK şoku yaşanıyor. 4 saat süren ve gizli Yapılan toplantının konuşmaları sızdı.

Ak Parti MYK konuşmaları sızdı! 4 saat gizli toplantı yapılmıştı

AK Parti'de yerel seçim ve hizmeti sonrası ilk MYK toplantısı Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenmişti. 4 saat süren ve gizli olduğu belirtilen MYK toplantısının tüm konuşmaları basına sızdı.

31 Mart yerel seçimlerinde tarihinde ilk kez 2. Parti olan AK Parti'de, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında MYK toplantısı yapıldı. Toplantı sırasında seçimdeki başarısızlığın sebebinin ekonomi olarak gösterildiği belirtilirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu iddiaya itiraz ettiği öğrenildi.

4 SAATLİK TOPLANTININ KONUŞMALARI HIZLI

4 saat süren gizli toplantının konuşmaları da basına sızdı. İddiaya göre Mehmet Şimşek, seçim başarısızlığının temel faktörünün ekonomi olduğunu göstermenin Günah Keçisi ilan etmek olduğunu söyledi. Ekonomik faktörlerin yanı sırası için yenilgisinde sosyolojik ve siyasi nedenler de olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomi ile politikasında temel hedefin yüksek enflasyonla mücadele etmek olduğunu dile getirdi.

Mehmet Şimşek toplantıda mevcut ekonomik politikalarının devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Hazine ve Maliye Bakanı'na destek verdiği, hem enflasyon hedefinin gerçekleştirilmesi için gerekenlerin yapılması gerektiğini savunduğu ifade edildi.

KİBİR HASTALIĞI UYARISI YAPTI

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sırasında kurmaylarına kibir uyarısında da bulundu. Halka karşı konuşma üslubunda dikkatli olmak gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, partide değişimin sinyallerini de verdi. AK Parti'nin il ve ilçe teşkilatlarında büyük bir değişim olabileceği konuşuluyor. Ayrıca AK Parti içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçimden sonra faturayı sorumlu olan herkese keseceği iddiaları da dolaşıyor.