AK Part’nin Ankara Turgut Altınok mal varlığını açıkladı

31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Turgut Altınok da mal varlığını açıkladı. Seçime sayılı günler kalırken Turgut Altınok da mal varlığını açıklayan adaylar kervanına katıldı.

AK Part’nin Ankara Turgut Altınok mal varlığını açıkladı

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçimler için sandık başına geçecek. Seçime doğru geri sayım sürerken adaylar arasındaki rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Son dönemde belediye başkan adaylarının mal varlıklarını açıklamaları siyaset gündeminde geniş bir yer bulurken mal varlığını açıklayan adaylar arasına Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok da katıldı. Turgut Altınok, mal varlığını açıklayan Altınok, ‘bir süredir bu konu üzerinden suni gündemler yaratıldığını söyledi.

‘BİR SÜREDİR SUNİ GÜNDEM YARATILDI’

Belediye başkan adaylarının mal varlıklarını açıklamaları siyaset gündeminin en çok konuşulan konusuydu. Turgut Altınok, mal varlığını açıkladığı için bir süredir eleştirilirken beklenen açıklama geldi ve Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok da mal varlığını açıkladı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Altınok, bir süredir bu konu üzerinden suni gündemler yaratıldığını söyledi ve yapılacak hizmet ve eserlerin üstünün örtülmeye çalışıldığını belirtti. Mal varlığını açıklama vaktinin geldiğini söyleyen Altınok, ‘Değerli Ankaralılar, içinizde en ufak bir tereddüt olmasın. Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir.’ dedi.

ak-parti-nin-ankara-adayi-turgut-altinok-mal-varligini-acikladi.jpg

‘MAL VARLIĞIMIZ ÇOĞALMAMIŞ AZALMIŞ’

Mal varlığı bildiriminde çoğunluğu anne ve babadan kalmış olduğu belirtilen 22 arsa, 23 tarla, 9 ev,1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldığı görülüyor. Mal varlığı beyanının ardından Kırşehir Dernekler Federasyonu’nun Altındağ Kültür Sarayı’nda düzenlediği iftar programına katılan Turgut Altınok, gazetecilerin mal varlığı bildirimi ile ilgili sorularını cevapladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Altınok, ‘Herkes kendisinden şüphe etsin. Benden değil. Kendimizden şüphemiz yok. Mal varlığı çoğalmamış, tam tersine azalmış. Mal varlığı, mal varlığı, mal varlığı… Zaten 3628 sayılı yasa gereği mal varlığını vermek zorundayız. Yeni bir mülk alıyorsanız kendinize veya eşinize onu da 1 ay içinde vermek durumundasınız. Herkes belediye başkanı olmadan önceki mal varlığını açıklasın. Öyle sonradan gömü buldum, paşa torunuydum, biz de öyle bir şey yok. 20 yıldır belediye başkanıyım, beytülmal yönetiyorum. Ailem dahi makam arabama binmemiştir. 20 yıldır belediyeden bir kuruş harcırah almadım. Tertemiz, şeffaf bir hayatımız ve görev anlayışımız oldu.’ dedi.

İşte Turgut Altınok'un mal varlığı;

ak-parti-nin-ankara-adayi-turgut-altinok-mal-varligini-acikladi-002.jpg

ak-parti-nin-ankara-adayi-turgut-altinok-mal-varligini-acikladi-003.jpg

ak-parti-nin-ankara-adayi-turgut-altinok-mal-varligini-acikladi-004.jpg