AK Parti'de iki ismin fişi çekildi

31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti'de değişiklikler yolda. Cumhurbaşkanı Erdoğan parti içinde hasar tespit sürecini başlatırken iki ismin görevden alınacağı konuşuluyor.

AK Parti'de iki ismin fişi çekildi

AK Parti'de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde adeta hasar tespit süreci başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hem parti içinde hem de kabinede önemli değişiklikler yapacağı konuşuluyor. İlk adım ise Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve yerel yönetimler başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevden alınması olacak.

AK PARTİ'DE HASAR TESPİT SÜRECİ BAŞLADI

Yerel seçimlerin hemen ardından AK Parti'de hasar tespit süreci başladı. Çünkü 31 Mart seçimlerinde AK Parti tarihinde ilk kez 2. parti olurken CHP ise 1977 yılında bu yana ilk kez 1. Parti olmayı başardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan MYK toplantısında kurmaylarına talimat verdi. AK Parti yönetiminde gidecek isimler belli olurken iki isimle yolların kesin olarak ayrılacağı konuşuluyor.

O İKİ İSMİN FİŞİ ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim gecesi yaptığı açıklamada da vatandaşın sandıkta bir mesaj verdiğini ve bunun nedenlerinin üzerinde çalışacaklarını söylemişti. AK Parti'de yenilginin nedenleri araştırılırken bir yandan da partide gidecek isimler belli olmaya devam ediyor. Yolların ayrılacağı iki isim kesin olarak belli oldu.

Kulis bilgilerine göre Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve yerel yönetimler başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevden alınacağı konuşuluyor. Ayrıca AK Parti'de bazı yöneticilerin de görevden affını isteyeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişiklik için acele etmeyecek ve komisyon raporunu bekleyecek.