AK Parti'de yerel seçim takvimi belirlendi

AK Parti 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlıklarına başladı. 7 Kasım'da AK Parti'nin aday belirlemeye başlayacağı öğrenildi.

AK Parti'de yerel seçim takvimi belirlendi

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım devam ediyor. AK Parti'de yerel seçim hazırlıklarının başladığı öğrenildi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı 7 Kasım'da yapılacak. Toplantıda MYK'ya yetki verileceği ve adayların belirlenmeye başlayacağı öğrenildi. Ayrıca AK Parti'nin aday tanıtımı ve seçim beyannamesi içinde 31 Ocak 2024 tarihini belirlediği öğrenildi.

AK Parti kongre sonrasında yerel seçim hazırlıklarına hız verdi. Aday belirleme süreci ile ilgili de yeni gelişmeler yaşanıyor. Yerel seçim takvimini bekleyen belirleyen AK Parti'de kritik tarih 7 Kasım 2023 oldu. Çünkü 7 Kasım'da AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı yapılacak. Kulislerden gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Kasım'da MYK’ya yetki verecek ve aday belirleme süreci de başlayacak.

SEÇİM TAKVİMİ HIZLANIYOR

AK Parti'nin aynı zamanda MHP ile ittifak sürecinin nasıl şekilleneceğini ve ortak adayların hangi illerde çıkacağını da toplantı sonrası belirlemesi bekleniyor.com

Diğer yandan bu toplantılarla adaylık başvuru tarihleri ve ücretlerde belirlenmiş olacak.

AK Parti'nin teşkilatlardan belediye başkanlarına ilişkin iki isim isteyeceği öğrenilirken havuzda toplanacak olan isimler hakkında temayül yoklaması da yapılacak.

Yine belediye başkanlarının ilan edileceği tarihlerde açıklandı. AK Parti planlamaları Ocak sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyor. Adayı tanıtım toplantısı ve seçim beyannamesinin açıklanma tarihi ise 31 Ocak olacak.

ADAYLARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

AK Parti'nin belediye başkan adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Diğer yandan seçim öncesi miting takvimi de şekillendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yılının Şubat ve Mart aylarında sahaya inecek özellikle deprem bölgelerinde halkla buluşacak. Yine bir yandan da yapımı süren toplu konutların açılış programları yapılacak.

AK Parti'nin özellikle Ankara İstanbul İzmir ve Adana gibi büyük şehirlere önem vereceği öğrenilirken bu şehirlere yönelik yeni projelerinde gündemde olduğu konuşuluyor.