AK Parti'nin "100 ilçe istediler" dediği Yeniden Refah Partisi'nden açıklama

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Yeniden Refah Partisi'nin ittifak için 100 ilçe istediğini söylemişti. Konu ile ilgili yeniden Refah Partisi genel başkan vekili Doğan Aydal’dan da açıklama geldi.

AK Parti'nin "100 ilçe istediler" dediği Yeniden Refah Partisi'nden açıklama

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken AK Parti ve yeniden Refah Partisi arasındaki tartışmalar da sürüyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak yeniden Refah Partisi'nin ittifak için 100 ilçe istediğini söylemişti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül ise bu iddiaları yalanlamıştı. Bugün de Yeniden Refah Partisi genel başkan vekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doğan Aydal iddialara ilişkin bir açıklama yaptı.

KAÇ BELEDİYE İSTEDİKLERİNİ AÇIKLADI

Aydal Sözcü TV'ye yaptığı açıklamada, ittifak yapmak için Kocaeli Sakarya Kütahya ve Bilecik belediyeleri ile 35 ilçe belediyesi istediklerini söyledi.

AK Parti'nin ittifak için MHP'ye bıraktığı belediyeleri hatırlatan Aydal, Yeniden Refah Partisi'nin de oy oranı doğrultusunda bu yönde bir talebe olduğunu dile getirdi. Aydal açıklamasında, "İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik" ifadelerini kullandı.