Ardahan’da seçim yenilenmesi konusunda son noktayı İl Seçim Kurulu koydu

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından Ardahan’da yapılan itirazlar üzerine İlçe Seçim Kurulu’ndan seçimin tekrarlanması kararı çıkmıştı. CHP yönetimi, seçimin tekrarlanması kararının iptali için başvuruda bulundu.

Ardahan’da seçim yenilenmesi konusunda son noktayı İl Seçim Kurulu koydu

Ardahan’da Yerel Seçimleri CHP’nin adayı Faruk Demir kazandı. Demir’in 174 oy farkla kazandığı seçim sonucuna AK Parti2den itiraz geldi. AK Parti’nin itirazını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, seçimin iptal edilerek yenilenmesine karar verdi. Bu karar üzerine CHP, yenileme kararının iptali için itirazda bulundu. CHP’nin itirazını kabul eden İl Seçim Kurulu, seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.

AK PARTİ İTİRAZ ETTİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Ardahan’da AK Parti ve CHP adayları kıran kırana bir yarış geçirdi. Kentte sandıkların yüzde yüzünün açılmasının ardından CHP’nin adayı Faruk Demir yüzde 45.06, AK Parti’nin adayı Yunus Baydar ise yüzde 43.51 oy aldı. Seçim sonuçlarının ardından AK Parti’nin Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, rakibi Faruk Demir’in 174 oy farkla kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuruda seçimin yenilenmesi veya sandıkların tekrar sayılması için müracaatta bulunuldu.

ardahan-da-secim-yenilenmesi-konusunda-son-noktayi-il-secim-kurulu-koydu.jpg

CHP’DEN KARARIN İPTALİ İÇİN BAŞVURU

Yapılan müracaatı değerlendiren Ardahan İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart’ta kentin genelinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Bu karar üzerine CHP’nin adayı Faruk Demir de ‘Bu karar kesinleşmiş değil. Yarın İl Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz. İtirazların somut hiçbir dayanağı yok. Bu durum tıpkı Mart 2019’daki İstanbul seçimlerine yapılan itiraza benziyor. Olur da İl Seçim Kurulu da aynı yönde karar verirse bu kez YSK’ya başvuracağız.’ dedi. CHP’nin itirazını değerlendiren Ardahan İl Seçim Kurulu, itirazı kabul etti ve seçimlerin yeniden yapılmasına gerek olmadığına karar verdi.