Bahçeli Gazze açıklaması ile kendisini eleştirenlere yanıt verdi: Yola revan olmazsam namerdim

İsrail-Gazze hattındaki gerilim dünya genelinde endişeyle takip edilirken tansiyonun giderek yükseldiği bölgedeki gelişmelerle ilgili siyasilerin açıklamaları da gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Bahçeli Gazze açıklaması ile kendisini eleştirenlere yanıt verdi: Yola revan olmazsam namerdim

Bugün partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi ve bu konuyla ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı kendisine gelen eleştirilere de yanıt verdi. Tel Aviv yönetimine 24 saat süre veren Bahçeli, ‘Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir’ ifadelerini kullandı. İşte MHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar…

BAHÇELİ’DEN KENDİSİNE GELEN ELEŞTİRİLERE YANIT

21 Ekim tarihinde yaptığı açıklamalar üzerinden kendisine yönelik gelen eleştirilere değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında bu eleştirilere sert bir yanıt verdi. Bahçeli, 21 Ekim’de yaptığı açıklamalarının insanlık onuruna duyduğu sorumluluğun tanımı olduğunu söyledi ve ‘Haksız eleştiriler tarafımca takip edilmiştir. Ateşkes sağlanmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya devam edildikçe Türkiye devreye girmeli ve gereken yapılmalıdır. Bu sorumluluğu üstlenmek ize ecdadımızın mirasıdır. Bazıları önden siz buyurun diye alaycı bir şekilde karalama kampanyasına girdiler. Milletim istesin, devletim istesin Gazze’deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim.’ dedi.

‘BİZDE GERİ ADIM YOKTUR’

Bu konuda yapılan eleştirileri ele alan ve bu eleştirilere yanıt veren MHP lideri, ‘Bu vatanın çocuklarını ateşe atmak istiyormuşuz, ne işimiz varmış Gazze’de, çatışma bizim de meselemiz değilmiş. Bu ifade sahipleri kalpleri küle dönmüş bir avuç çapulcudur. Bunun için insan olmak, insani değerleri savunmak kafidir. Hastaneler bombalanıyor, okullar vuruluyor, çocuklar kelime-i şehadet getirerek can veriyor. Bugün Filistin, yarın da Türkiye’nin kuşatılması amaçlanıyor. Biz tarafız, haklının, insan onurunun, kardeşlerimizin tarafıyız. 24 saat dolmuştur. Bizde geri adım yoktur.’ ifadelerine yer verdi.

bahceli-gazze-acikamasi-ile-kendisini-elestirenlere-yanit-verdi-yola-revan-olmazsam-namerdim.jpg

‘BEBEKLER ÖLMESİN’

Saldırılarda bebek, kadın, masum sivillerin hayatını kaybettiğine vurgu yapan Bahçeli, İslam ülkelerinin atıl bir şekilde Gazze’nim bombalanmasını izlediğini, Gazze’yi koruma ve kolama misyonunun Türkiye’nin üzerinde olduğunu söyledi. Partisinin grup toplantısındaki Gazze çıkışı siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşen MHP lideri, ‘Gazze’ye gitmek gerekirse de Mescid-i Aksa’nın ihtişamı ile aranan her yerde şafak sökmeden olmasını da iyi biliriz. Bebekler, kadınlar ölmesin. Zalimler kahrolsun. Huzur ve istiklal çatışma bölgesinde hakim olsun.’ dedi.